Továbbra is hibátlanok vagyunk

Végig fölényben játszott a DASE U14-es csapata és Havasi-Mehdi Tamás bombájának köszönhetően elhozta idegenből a három pontot.

Korán szólt az ébresztőóra Molnár Máté ifjoncainak, ugyanis reggel kilenckor Komádiban volt jelenésük, ugyanis ezen korai időpontban kezdődött soron következő mérkőzésük. A játéktér mérete és minősége hagyott kívánnivalót maga után, ugyanis meglehetősen rövid és keskeny volt a pálya. Látva ellenfelünk játékosait, mintha többen is idősebbek lettek volna, de lehet, csak korukhoz képest voltak túl fejlettek.

Próbáltunk alkalmazkodni a kis méretű pályához, amely inkább a védekező csapatot segített, hiszen jóval zártabban tudtak védekezni, mint normál méretű játéktéren. Az elég göröngyös talaj nem kedvezett sokpasszos játéknak, így taktikát váltva mélységi indításokkal operáltunk. Tettük ezt sikeresen, ugyanis többször is sikerült megbontanunk a védelmet, ám a végjátékoknál nem voltunk kellően higgadtak. Ellenfelünk amint megszerezte a labdát, igyekezett kapujától minél messzebbre rúgni, de esélyt sem adtunk nekik, hogy átlépjék a felezővonalat. De hiába a fölény, a kaput nem tudtuk bevenni az első félidőben.

Fordulás után is mi domináltunk, beszorítottuk a Komádit a kapuja elé, akik foggal-körömmel védekeztek, ha kellett, durva belépőkkel állítottak meg minket. Ha nem ment akcióból, összejött átlövésből, az 54. percben Havasi-Mehdi Tamás lába sült el, 30 méteres bombáját esélye sem volt hárítania a hazai cerberusnak. A hátralévő időben akár nyithattuk volna az ollót, de góljaink számát már nem tudtuk gyarapítani, de az egy találat is három pontot ért.

Vármegyei U-14 A 4. forduló

JVSC-Komádi – DASE: 0-1 (0-0)

DASE: Ujvárosi – Kecskés, Berényi, Basa, Tarr, Kulcsár, Balogh, Fésűs, Farkas

Cserék: Havasi-Mehdi, Deák, Kiss T., Buri, Hodosi

Edző: Molnár Máté

Gólszerzők: Havasi-Mehdi 54’

Molnár Máté: A pálya kis mérete és rossz minősége nem kedvezett a kombinatív játéknak, így próbáltunk hosszú indításokkal a védelem mögé kerülni. Végig mi domináltunk, ellenfelünket beszorítottuk kapuja elé, megvoltak a lehetőségeink, de a helyzetkihasználással hadilábon álltunk. Szerencsére a második félidőben átlövésből sikerült megszereznünk a vezetést. Mi próbáltunk focizni, ellenfelünk csak rugdosta előre a labdákat, illetve időnként túlzóan agresszívan futballozott. A gyerekek mentálisan és akaratban fejlődtek az előző héthez képest, gratulálok nekik a megérdemelt győzelemhez.