A fehérváriak voltak az eredményesebbek

A DEAC Huszárok RC harmincnégy ponttal kapott ki az NB I-ben.

A Budapest Rugby Centerben rendezték meg a férfi XV-ös rögbibajnokság 2. fordulójának mérkőzését a Fehérvár RC és a DEAC Huszárok RC csapatai között.

A székesfehérváriak erősen kezdték a meccset, a 3. percben megszerezték az első célt, azonban a jutalomrúgásnál nem jártak sikerrel. A mérkőzés további részében nagy küzdelem alakult ki, egészen a 17. percig, amikor a székesfehérváriak a második céljukat is elérték, és egy sikeres jutalomrúgással 12–0-ra növelték előnyüket.

Nem sokkal később a debreceniek büntetőhöz jutottak, ezzel 12–3-ra szépítettek. Ezután jött egy DEAC-cél, de a jutalomlövés kimaradt, 12–8-ra alakult ezzel az eredmény.

A 28. percben a székesfehérváriak ismét célt szereztek, majd Kerek Ádám rúgása révén a 20–8-ra alakították a meccs állását.

Ezt követően a cívisvárosiak kaptak két, egyaránt megkérdőjelezhető jogosságú sárga lapot, így 13-an néztek szembe tizenöt fehérvárival. A szünet előtt az ellenfél újabb célt ért el, így 25–8-cal fordultak a felek.

A második játékrész elején még mindig nem voltak teljes létszámban a DEAC-osok, mindössze 14 emberrel küzdöttek. A székesfehérváriak ezt ki is használták, és a második félidő 3. percében egy célt tudtak szerezni, majd egy pontos jutalomrúgással 32–8-ra növelték előnyüket.

A félidő 9. percében a Fehérvár egy újabb sikeres cél és jutalomlövés révén 39–8-ra elhúzott, majd megszerezte a 44. pontját is.

Intenzívebb játékának köszönhetően följebb jött a Debreceni Egyetem, 44–15-re módosult az eredmény. A mérkőzés utolsó percében a székesfehérváriak még egy célt tudtak szerezni, így 49–15-re megnyerték a mérkőzést.