A stabil védekezés megint sikerre vezethet

Fülöp Gábor elárulta, a Debreceni Egyetem alakulatának nem volt zökkenőmentes a felkészülése, ennek ellenére a Cegléd ellen is a győzelem lebeg a szemük előtt.

A DEAC kézilabdacsapata szombaton 16 órától a Cegléd elleni hazai meccsen folytathatja a menetelését az NB I/B-ben. Mándi Norbert legénysége öt forduló után tagja annak a kvartettnek, amely ebben az idényben még nem hullajtott pontot a bajnokságban. A Pest vármegyeiek nem lehetnek ennyire büszkék az eddigi produkciójukra, mivel csak három egységet szereztek, így a tabellán jelenleg a 11. pozícióban állnak.

– Nem becsülhetjük le a ceglédieket, szerintem nehéz meccs vár ránk, ennek ellenére a DESOK-ban csak a győzelem lehet a célunk – hangsúlyozta Fülöp Gábor. – Ellenfelünk kerete a nyáron jelentősen átalakult, főleg fiatalok érkeztek, akik nagy lendülettel próbálnak kézilabdázni. Az előző meccseinken stabilan védekeztünk, ha ezt megismételjük holnap, akkor reális esélyünk lesz a sikerre. Sajnos a héten nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk, mivel sokan betegséggel bajlódtak. Annak örülhetünk, hogy a jelek szerint Kiss Axel visszatérhet. Axinak még a Balatonfüred elleni bajnokin szakadt fel a szemöldöke, amit össze kellett varrni, a varratokat pár napja szedték ki. Az idény előtt bíztam benne, hogy így kapjuk el a rajtot. Hogy mi lehet az eddigi teljesítményünk titka? Úgy gondolom, a korábban már említett védekezést érdemes kiemelni. Korábban sem volt különösebb gondunk ezzel, ám az új játékosok érkezésével még masszívabbá vált a falunk – mutatott rá a tapasztalt jobbszélső.

Második helyezett gárdánk a múlt héten az újonc Csömört fektette két vállra. Mándi Norbert vezetőedző a 32-29-es diadal után többek között Fülöp Gábor produkcióját is kiemelte. Fülöp ugyan csak egyszer volt eredményes, de gólpasszokat osztott ki, emellett remekül megoldotta hátul is a feladatát.

Örülök, hogy kivettem a részem ebből a sikerből. Egyébként a támadásainkat ezúttal főleg az átlövőink vagy a beállósaink fejezték be, a szélsők kevés labdát kaptak. A másodosztályban minden idegenben megszerzett pont értékes. A Csömör egy kellemetlen stílusú rivális volt, biztos vagyok benne, hogy több esélyesebb gárdát is meglep majd – zárta mondandóját Fülöp Gábor.

NB I/B 6. forduló
DEAC-Ceglédi KK
2024. 10. 12. (szombat) 16.00, DESOK

Fotó: Szolnoki László