Harmadjára már nem jött össze az egyenlítés

A Debreceni Egyetem alakulata nagyot küzdött, ennek ellenére nem tudott pontot szerezni az Aramis elleni összecsapáson.

A férfi futsal NB I pénteki játéknapján a DEAC az Aramis otthonában vizitált. Tihanyi Csaba tanítványai az előző játéknapon a Rubeola ellen 8-0-ra nyertek, így abban bíztunk, hogy a budaörsi csarnokból is ponttal vagy pontokkal távoznak.

A meccs első nagy helyzetét a második percben jegyezhettük fel, ekkor egy szép összjáték végén Büki tüzelt, szerencsére Vincze Szabolcs kiütötte a labdát. Nem sokkal később Komáromi Péter került helyzetbe, de rossz megoldást választott. Mi is próbáltunk veszélyeztetni, elég csak Kovács Ádám löketére gondolni, amit Molnár lábbal védett. A tizenegyedik minutumban fellélegezhettünk, ugyanis Klacsák bombája a kapufán csattant. Ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást nagyjából hat perccel a szünet előtt, ám Galán nem tudott túljárni Molnár eszén. Figyelnünk kellett, hiszen gyűltek a hibapontjaink, a 18. percben már öt faultnál jártunk. A szünetig sajnos nem húztuk ki, ugyanis Kovácsot szabálytalannak látta a játékvezető, a tízméterest pedig Bognár Bence gólra váltotta, ezzel a hazaiak megszerezték a vezetést. A pihenőig nagyobb nyomást helyeztünk ellenfelünkre, ennek ellenére az eredmény nem módosult.

Az első félidőhöz képest a második jóval mozgalmasabb volt. Franchu gólpasszából Balázsi Attila profitált, így a 25. percben egalizáltunk. Nem sokáig állt 1-1-re a mérkőzés, ugyanis Vattamány lapos átlövése a kapunk jobb alsó sarkában kötött ki. Megint futhattunk az eredmény után, de ez Franchut nem zavarta. Légiósunk egy sarkazós találattal jelentkezett, egészen varázslatos mozdulat volt ez Franchutól. Egy berúgást követően Bükit hagytuk nagyon üresen, ő pedig ezt góllal büntette. Ismét hajtottunk az egyenlítésért, ám a hátralévő időben már nem jártunk sikerrel, pedig a hajrában átálltunk az öt a négy elleni taktikára is.

A következő fellépésünk az élvonalban egy hét múlva lesz, ekkor a Nyírbátor érkezik a DESOK-ba.

Futsal NB I 9. forduló
Aramis SE-DEAC 3-2 (1-0)
Aramis SE Csarnok, vezette: Zimonyi Péter, asszisztensek: Vass István, Papp Ádám.
Gólszerzők: Bognár (18.), Vattamány (27.), Büki (30.), ill. Balázsi (25.), Franchu (29.)
A DEAC összeállítása: Vincze – Faragó L., Vass, Kovács, Tóth B. Cserék: Faragó Á., Balázsi, Erdei K., Krajnyák, Erdei Sz., Franchu, Győri, Galán, Magyar. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

Fotó: Derencsényi István