Képes altatni ellenfelét a Brassó

Az egyetemisták edzője, Vaszjunyin Artyom szerint játékosai sebessége lehet a siker kulcsa.

A tabella élén áll a Corona Brasov együttese, amely vasárnap az ugyancsak jó rajtott vett DEAC-hoz látogat. A vendégek kilenc Erste Liga-meccsen vannak túl, hatszor a rendes játékidőben nyertek, egyszer pedig szétlövés után, mindössze kétszer kaptak ki, a FEHA19 és a Dunaújváros fektette őket két vállra. A Debrecen is jól kapta el az első meccseket, hét összecsapásából ötöt megnyert. Itt a kiváló alkalom, hogy a hatodik siker is meglegyen.

– A csapat állapotát tekintve jobb a helyzet, mint egy héttel ezelőtt – kezdte nyilatkozatát vezetőedzőnk, Vaszjunyin Artyom. – Igaz, így sem vagyunk sokan, három sorral tudunk kiállni a Brassó ellen. Az edzéseken igyekszünk odafigyelni arra, hogy minél kevesebb sérülésveszélyes feladatokat hajtsunk végre. A kisebb problémákkal küszködő játékosaink felépültek, persze vannak, akikre még egy ideig nem számíthatunk: Kozma Ferenc, Molnár Dávid és Révész Levente visszatérését nagyon várjuk. Tehát nem tökéletes a helyzet, de bízunk benne, hogy az a 15-17 ember, aki rendelkezésünkre áll, illetve a kapusaink jó formában lesznek vasárnap este – mondta a tréner.

Az ellenfélről így vélekedett a szakember:

– Tudjuk, milyen csapat a Brassó, igen kellemetlen a stílusuk. Képesek arra, hogy altassák az ellenfelet, és akár néhány helyzetükből is képesek gólokat ütni. A liga egyik legjobb együtteséről beszélünk, véleményem szerint a sebességgel és a befektetett fizikális munkával vehetjük föl a versenyt velük. Ha sikerül „lekoriznunk” a brassóiakat, akkor eredményesek lehetünk. Nyilván a saját harmadunkban fegyelmezettnek kell lennünk, az ellenfél kapuja előtt pedig nagyon fókuszáltan kell hokiznunk. A könnyelműség mindkét kapu előtt végzetes lehet. Természetesen a közönségünk nagyon sokat segíthet, hatodik játékosunkként számíthatunk rájuk. Azért is igyekszünk jól játszani, hogy minél többen legyenek a lelátón a Debreceni Jégcsarnokban.

Erste Liga alapszakasz

DEAC–Corona Brasov

vasárnap 18.30, Debreceni Jégcsarnok