Megizzasztottuk a bajnokaspiránst

U16-os csapatunk az első húsz perc kivételével partiban volt a makulátlan mérleggel rendelkező újpestiekkel.

A legnehezebb mérkőzés várt szombat délben Szabó Márton együttesére, ugyanis a még pontot sem hullajtó éllovas érkezett a Sprtcampusra. Az UTE minden téren kiemelkedik a mezőnyből, így nem meglepő, ha mellettük szólt a papírforma.

Amint a játékvezető megadta a jelet a kezdésre, nyomás alá helyezett minket ellenfelünk, leginkább csak a védekezéssel voltunk elfoglalva. 17 percig álltuk a sarat, ám ekkor megzörgették a hálónkat a vendégek. A gól után kezdett beindulni gépezetünk, kiegyenlítetté vált a mérkőzés, mi is többször eljutottunk a fővárosiak kapujához. Viszont csak lehetőségekig jutottunk, de a lilák támadásai sem jelentettek különösebb veszélyt a kapunkra, így szünetig nem változott a gólok száma.

Fordulás után is méltó partnerei voltunk a listavezetőnek, nem csak védekeztünk, hanem támadásokat is vezettünk, ám a befejezéseknél pontatlanok voltunk. Kevés helyzetet lehetett feljegyezni ebben a játékrészben, egyik fél sem állt közel a gólhoz. Ahogy telt az idő, kitámadtunk, próbáltuk döntetlenre hozni a párharcot, ám hátul ezzel fellazultunk és a 87. percben egy gyors ellentámadás végén bebiztosította győzelmét az UTE. A vereség ellenére emelt fővel jöhettünk le a pályáról, alaposan megnehezítettük a bajnokaspiráns dolgát.

MLSZ Országos U16 Alap 7. forduló

DEAC – UTE: 0-2 (0-1)

DEAC: Elek – Spadafora (Bencze 72’), Vass (Horváth 59’), Varga (Holba 59’), Sárközi, Tóth B., Patai (Aczél 72’), Pardi, Berki (Kállai 46’), Lengyel, Pindicska

Vezetőedző: Szabó Márton

Szabó Márton: Az első húsz perc egyértelműen ellenfelünké volt, meg is szerezték a vezetést, de az első félidő második felétől abszolút partiban voltunk a listavezetővel. Voltak lehetőségeink, a végén kitámadtunk, kissé kinyíltunk hátul, ezt pedig kihasználta ellenfelünk. A vereség ellenére gratulálok a csapatnak, alaposan megnehezítettük a még hibátlan UTE dolgát.