A rangadót is behúztuk

Listavezető U17-es csapatunk Drága Kevin góljának köszönhetően hozta el a három pontot a Gödöllő otthonából.

Nem tud hibázni Dobos Attila alakulata, hétről-hétre győztesen hagyják el a pályát, még pontot sem hullajtva vezetik a tabellát. Szombat délben idegenben folytatódott az őszi sorozat, mégpedig az előző szezonban még az országos alapcsoportban szereplő, jelenleg a 3. helyen álló Gödöllő otthonában.

Két külön taktikával készültek a felek a rangadóra, a házigazdák próbáltak agresszív támadófocival nyomást gyakorolni ránk, mi inkább kontrákra rendezkedtünk be. A mi harcmodorunk volt eredményes már a mérkőzés elején: a 8. percben Drága Kevin ugrott ki, próbálta elvinni a labdát a kapus mellett, de mentett a cerberus, ám másodjára már tehetetlen volt, Kevin a tizenhatos sarkáról okosan átemelve fölötte a játékszert, a kapufa segítségével juttatta a vonalon túlra. A gól után fokozta a nyomást a Gödöllő, de védelmünkön nem találtak rést, lövéseik pedig nem jelentettek veszélyt, így minimális előnnyel mehettünk pihenőre.

Szünet után még nagyobb elánnal rohamozták kapunkat a házigazdák, ám védelmünk mint a svájci retesz, úgy működött, olajozott volt a gépezetünk. Mindent megpróbáltak a Pest vármegyeiek, de esélyt sem adtunk nekik, hogy megzörgessék hálónkat. Az utolsó húsz percben minden mindegy alapon kitámadtak, ezzel teret adtak kontráinknak. Több veszélyes támadást vezettünk, de a befejezéseknél nem voltunk kellően higgadtak, így nyitni ugyan nem sikerült az ollót, de a három pontot bezsebeltük és megőriztük a rangadó végén is makulátlan mérlegünket.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 6. forduló

Gödöllői SK – DEAC: 0-1 (0-1)

DEAC: Lós – Pelyvás-Ferenczik, Papp G., Tar, Balmaz, Molnár, Drága, Balogh, Csubák, Folytán, Majtényi

Vezetőedző: Dobos Attila

Gólszerző: Drága 8’

Dobos Attila: Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Gödöllő az előző szezonban még magasabb osztályban szerepelt és szeretnének ismét feljutni. Taktikánkat is ennek megfelelően alakítottuk, biztos védekezésből próbáltunk gyors támadásokat vezetni, melyek közül egyet góllal zártunk le. Nyomás alá helyezett minket ellenfelünk, agresszíven letámadtak, de álltuk a sarat, de mi is eljutottunk a kapujukig, de a végjátékoknál pontatlanok voltunk. Szünet után is fölényben volt a Gödöllő, de védőmunkánkat dicséri, hogy nem került veszélybe a kapunk. A játékrész második felében előttünk adódtak helyzetek, ha pontosabbak vagyunk, akár háromszor is betalálhattunk volna. Maximálisan elégedett vagyok a srácokkal, ma is csapatként funkcionáltunk, továbbra is kapott gól nélkül, hibátlan mérleggel vezetjük a táblázatot, le a kalappal a fiúk előtt.