Megnyertük a rangadót és átvettük a vezetést a táblázaton

A DASE U16-os csapata Fórizs Gábor duplájával győzte le vasárnap délelőtt az addigi listavezető Téglást.

A hét utolsó napján két még makulátlan mérleggel rendelkező csapat feszült egymásnak a Böszörményi úti Campus pályáján. Sáfár Péter alakulata a Téglást fogadta, amely gárda jobb gólkülönbséggel vezette a táblázatot. Hatpontos mérkőzés volt tehát, a győztes elléphetett a riválistól.

Kiegyenlített volt az első félidő, leginkább mezőnyben zajlott a játék, felváltva támadtak a csapatok, ám mindkét fél jól szervezte meg védelmét. A 16. percben tizenegyest végezhettek el a vendégek, sikerült is értékesíteniük. Nem estünk össze, nagy erőket mozgósítottunk, hogy mihamarabb ledolgozzuk hátrányunkat. A 31. minutumban Fórizs Gábor villant és eltüntette a különbséget, döntetlen állásnál mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben is egyenlő erők küzdelmét láthatták mindazok, akik a helyszínen nézték meg a találkozót. Mindkét alakulat jó ritmusban és támadószellemben futballozott, próbálták a maguk javára eldönteni a párharcot. Az 51. percben nálunk volt az előny, ekkor Fórizs zörgette meg ismét a hálót. A piros-kékek mindent megpróbáltak, hogy legalább egy pontot megmentsenek, komoly nyomás alatt voltunk a hajrában, de álltuk a sarat és megnyertük a rangadót, így a táblázat élén zártuk a hetet.

Vármegyei U-16 A 6. forduló

DASE – Téglás VSE: 2-1 (1-1)

DASE: Gencsi – Juhász, Bíró, Vincze-Gál, Molnár, Szilágyi, Tóth B., Pósán, Bobik, Fórizs, Hidegkuti

Edző: Sáfár Péter

Gólszerző: Fórizs 31’, 51’

Sáfár Péter: Két azonos erősségű csapat párharcából mi kerültünk ki győztesen. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, bár hátrányba kerültünk, nem estünk össze és még szünet előtt sikerült egyenlítenünk. A pihenő alatt elmondtam a srácoknak, ez egy hat pontos meccs, a sikerhez mindenkinek százszázalékot kell nyújtania. A második félidőben átvettük a vezetést, a hajrában nyomást helyezett ránk ellenfelünk, de előnyünket sikerült megtartanunk és győztesen hagytuk el a pályát. Gratulálok a srácoknak!