Bezsebeltük hatodik győzelmünket is

Csak az első félidő derekáig tudta feltartóztatni a DASE U14-es csapatát a Téglás, végül nyolc lett közte. 

Rangadóra készült a hét utolsó napján Molnár Máté alakulata, ugyanis a dobogó 3. fokán álló Téglással találkoztak a vármegyei U16-os bajnokság 6. fordulójában. Nem csak nyerni kellett, hanem minél több gólt is rúgni, hiszen a rivális Hajdúsámson 11-0-ra nyerte a Tiszacsege elleni meccsét és ismét vezeti a tabellát.

Rangadóra számítottunk, de a vendégek inkább a védekezésre helyezték a hangsúly, ahogy mondani szokták, betolták a buszt a kapujuk elé. Nem volt egyszerű feltörnünk a falat, a félidő derekáig állták is a rohamokat a piros-kékek. A 23. percben viszont kapituláltak, majd közeledve az első félórához, már 4-0 állt az eredményjelzőn, így nyugodtan várhattuk a folytatást.

Gólváltással indult a második játékrész, két találatunkra, kihasználva első hibánkat, eggyel válaszolt a Téglás. Mi irányítottuk a játékot, sokszor egy térfélen tartottuk a labdát és tovább is nyitottuk az ollót, a 48. minutumban 7-1-re módosítottuk az eredmény. Egy beadásra rosszul reagáltunk, így faragott hátrányából a vendég alakulat, de nem maradtunk adósok, hármat adtunk vissza, és végül 10-2-re nyertünk.

Sajnos a Hajdúsámson maradt az élen, pedig ha jobban sáfárkodunk helyzeteinkkel, illetve nem kapjuk a két gólt, az első helyen zártuk volna a hetet.

Vármegyei U-14 A 6. forduló

DASE – Téglás VSE: 10-2 (4-0)

DASE: Ujvárosi – Havasi-Mehdi, Deák, Kiss T., Berényi, Tarr, Balogh, Simkovics, Farkas

Cserék: Molnár, Kecskés, Fehér, Kulcsár, Fésűs, Jurácsik

Edző: Molnár Máté

Gólszerzők: Berényi 23’, Kiss T. 26’, 68’, Kulcsár 27’, Deák 29’, Fésűs 37’, Simkovics 42’, Jurácsik 48’, 52’, Tarr 55’

Molnár Máté: Szervezetten és zártan védekezett ellenfelünk, a mérkőzés elején nehezen találtuk ennek ellenszerét, de sikerült feltörnünk a védelmet. Az első gól után egészen olajozottan működött a gépezet, meg is nyugodtunk és nagyarányú győzelmet arattunk. Maradt bennem hiányérzet, mert nagyobb arányban is nyerhettünk volna, illetve a két bekapott gól miatt is. Hétfőtől a következő mérkőzésre, a Hajdúsámson elleni rangadóra koncentrálunk, az a párharc dönt majd az őszi első helyről. Gratulálok a srácoknak!