Elléptünk a riválisoktól

A DASE U16-os csapata hátrányból fordítva nyerte meg a vasárnapi rangadót idegenben.

Sáfár Péter legényei annak tudatában készültek a hétvégi rangadóra, ha legyőzik a Hajdúsámsont, a Téglás pedig botlik, elléphetnek riválisaiktól. Az esélyek a makulátlan mérleggel rendelkező csapatunk mellett szóltak, de egy rangadón sutba lehet dobni a papírformát.

Nagyon nem úgy indult a mérkőzés, hogy győztesen kerülhetünk ki a párharcból, mintha az öltözőben ragadtunk volna, sehogy sem tudtuk felvenni a meccs ritmusát. A 8. percben hátrányba kerültünk, de ekkor sem ébredtünk fel, lassan, körülményesen és sok hibával futballoztunk. Ellenfelünk akár növelhette volna előnyét, szerencsére kimaradtak a helyzeteik, így minimális hátrányból várhattuk a második félidőt.

Szünetben nem tudni, mi hangzott el az öltözőben, de egy teljesen más csapat futott ki a pályára. Lendületesen, kellő agresszivitással fociztunk, tetszetős támadásokat vezettünk, komoly nyomást gyakoroltunk a sámsoniakra. A 62. percben Pósán Botond villant és eltüntette a különbséget, öt minutum elteltével pedig fordított. Nem vettünk vissza a tempóból, szerettük volna bebiztosítani győzelmünket, erre a 82. percig kellett várni, ekkor Valkai Nándor volt eredményes. Győzelmünkkel hat ponttal léptünk el riválisainktól.

Vármegyei U-16 A 7. forduló

Hajdúsámson – DASE: 1-3 (1-0)

DASE: Ale – Juhász, Kulcsár, Bartha (Molnár 13’), Szilágyi (Vincze-Gál 58’), Kovács, Tóth B., Pósán, Fórizs (Rácz 67’), Hidegkuti, Valkai

Edző: Sáfár Péter

Gólszerzők: Pósán 62’, 67’, Valkai 82’

Sáfár Péter: Nagyon álmosan kezdtük a mérkőzést, tompán, megilletődve, futballoztunk, nem voltunk kellően agresszívek, sorra vesztettük el a párharcokat. Az első félidőben közelebb állt a mérkőzés a 2-0-hoz, mint az 1-1-hez. Szünetben rendeztük a sorokat, szavaim megértő fülekre találtak, egy egész más csapatot láttam a második játékrészben. Jóval harcosabban, kombinatívabban futballoztunk, veszélyes támadásokat vezettünk, ennek pedig meg is lett a gyümölcse, megnyertük a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, remélem, a második félidei teljesítményt át tudjuk menteni a következő fordulóra.