Vasárnapi Homovics Zita parádé

U16-os lányaink hét góljára csak hárommal tudott válaszolni a Tehetség SE.

Balogh József lányai két hét után léptek ismét bajnoki mérkőzésen pályára, mégpedig idegenben. Vasárnap Nagykátára utaztak és három ponttal a zsebben szerettek volna hazatérni a Tehetség SE otthonából.

Álomrajtot vettünk, még csak a 3. percnél járt az időmérő óra, mikor Homovics Zita már kétszer bevette a házigazdák kapuját. Ez meg is adta az alaphangot, innentől felszabadultan, nagy kedvvel futballoztunk, érvényesítettük akaratunkat. Szépen felépített támadásokat vezettünk, állandó veszélyben volt a kék-fehérek kapuja. A 19. minutumban ismét Homovics villant és már hárommal mentünk. Erre hamarosan válaszolt ellenfelünk, de szünet előtt Homovics visszaállította a háromgólos különbséget.

A második félidő ugyan olyan jól indult, mint az első, előbb Nagy Maja nyitotta az ollót, majd Homovics köszönt be megint, de Veres Nadin is feliratkozott a gólszerzők közé. A 48. percnél 1-7 állt az eredményjelzőn, ezzel le is zártuk a meccset, biztos volt a győzelmünk. Talán e miatt lankadt kissé a figyelem, ugyanis a hármas sípszóig kettőt faragott hátrányából a Tehetség, így a végére négy lett közte.

Leány Regionális U-16 Északkeleti csoport 6. forduló

Tehetség SE – DVSC-DEAC: 3-7 (1-4)

DVSC-DEAC: Bácsi – Kapczár, Debreceni, Gáll, Sárosi, Perpék, Veres, Homovics, Nagy M., Gulyás, Bíró

Edző: Balogh József

Gólszerzők: Homovics 2’, 3’, 19’, 38’, 46’, Nagy M. 44’, Veres 48’

Balogh József: Betegségek, sérülések tizedelték meg a csapatot, így cserék nélkül tudtunk kiállni a mérkőzésre. Ezért is kértem a lányoktól biztonsági játékot, nehogy újabb játékos dőljön ki a sorból. Az első percekben sikerült megszereznünk a vezetést, ez megnyugtatott minket, magabiztosabbak lettünk, irányítottuk a mérkőzést, szemre tetszetősen futballoztunk. Gyors és veszélyes támadásokat vezettünk, helyzeteinket sikerült gólokra váltani. Hátul volt néhány megingásunk, de győzelmünk nem forgott veszélyben. Végre minőségi játékot láttam a lányoktól, sok visszaköszönt abból, amiket edzéseken gyakorlunk. Egyre jobban összeérik a társaság, megtaláltuk, miért is szeretjük ezt a játékot. Gratulálok a csapatnak!