Hasznos volt a Loki elleni edzőmeccs

A Debreceni Egyetem futballistái gőzerővel készülnek az augusztus másodikán induló NB II-es bajnokságra. A DEAC az előző héten edzőtáborban vett részt Mádon, emellett három felkészülési találkozót is játszottak Balogh Pál tanítványai.

A mádi edzőtábort két mérkőzés színesítette: a Putnokot 3-0-ra győztük le, a Sajóbábonnyal vívott találkozó pedig 1-1-es döntetlennel végződött. Vasárnap a Lokival játszottunk, a városi rangadót a piros-fehérek 5-1-re nyerték meg.

“A DVSC elleni összecsapás jó erőfelmérőnek bizonyult, amiből sokat tanulhatunk. Aki csak a végeredményt látja, azt gondolhatja, hogy sima győzelmet aratott ellenfelünk. Ezzel szemben az első félidőben masszív gárda benyomását keltettük, helyzeteket alakítottunk ki, és felvettük a harcot a Lokival. Sajnos a második játékrészben jött egy rövidzárlat, amely során gyermeteg hibákat követtünk el, ezeket el kell kerülnünk a folytatásban” – mutatott rá Balogh Pál, aki a többi meccsen pozitív tapasztalatokkal gazdagodott. “A korábbi mérkőzéseken azt érzékeltem, hogy jó úton járunk. Örömmel látom, hogy a fiúk egyre jobban vissza tudják adni azt, amit kérünk tőlük. A mádi edzőtáborból sokat profitálhatunk, kifogástalan körülmények között dolgozhattunk” – mondta a vezetőedzőnk.

A másodosztály rajtjáig már főleg a frissítésen lesz a hangsúly. A DEAC az első fordulóban a Soroksár otthonában vizitál, ezt követően a DVSC és a Dorog következik.

“Nagyon zsúfolt lesz a program, augusztusban hétszer kell pályára lépnünk, így minden játékosra szükség lesz. A soroksáriak évek óta kombinatív futballt mutatnak be, szerintem ez a felfogás fogja idén is jellemezni őket. Lehetséges, hogy a Dorog elleni mérkőzésen más impulzusok dolgoznak majd bennem, ám az biztos, hogy minden találkozó ugyanolyan fontos” – fogalmazott Balogh Pál, aki a dorogiaktól érkezett csapatunkhoz.