Balogh Pál: Győztesen szeretnénk elhagyni a pályát

A Debreceni Egyetem labdarúgói az NB II ötödik fordulójában a jelenleg második helyen álló Nyíregyházával találkoznak a Nagyerdei Stadionban. Balogh Pál bízik benne, hogy a DEAC megszakítja a nyeretlenségi sorozatát.

Menekülés a győzelembe – akár ez is lehetne a DEAC mottója, amely vasárnap délután 17.30-tól a Nyíregyházát fogadja. Együttesünk négy forduló alatt nem tudott pontot szerezni, ezzel szemben a Szpari tíz egységgel gazdagodott. Hétvégi ellenlábasunk az első játéknapon a Kaposvárt fektette két vállra, majd a Pécs és a Soroksár skalpját is megszerezte, a tökéletes mérlegbe a Dorog elleni 1-1-es remi rondít bele.

“Nem lepett meg a nyíregyházaiak rajtja, biztos voltam benne, hogy a rutinos Gálhidi György (a vendégek trénere – a szerk.) stabil együttest fog építeni. Ettől függetlenül nem beszélhetünk mellé, végre győztesen szeretnénk elhagyni a pályát. A sikerhez csökkentenünk kell a hibáink számát, elöl pedig kellően agresszív és kombinatív futballra lesz szükség. Az előző két meccsen biztató játékot nyújtottak a fiúk, rászolgáltunk volna a pontszerzésre, de a szerencse sem állt mellénk. Természetesen a rossz kezdés megfogta a csapatot. A hét elején sokat beszélgettünk a játékosokkal, mindenki tisztában van vele, hogy miben hibázott” – nyilatkozta Balogh Pál, aki arra is rávilágított, hogy Nagy Zoltánra és Gyönyörű Gergőre sérülés miatt nem számíthat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alakulat egyik gólzsákja Hornyák Marcell, aki az előző idényben tizenöt találatot termelt, míg a 2018/19-es szezonban tizenhat alkalommal köszönt be. A 26 éves labdarúgó idén sem tétlenkedik, ugyanis a Rákóczi és a PMFC kapuját is bevette.

“Nyilván fontos lesz Hornyák semlegesítése, de rajta kívül is akadnak húzóemberek a Szpari keretében. Alaposan feltérképeztük a riválist, tudjuk, miben erős a Nyíregyháza” – zárta mondandóját Balogh Pál.

A DEAC-Nyíregyháza bajnokit a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik az összecsapást.

NB II 5. forduló
DEAC-Nyíregyháza Spartacus FC
2020. 08. 23. (vasárnap) 17:30, Nagyerdei Stadion

Fotók: Derencsényi István