Legyőztük a Nyíregyházát!

Megszakadt a DEAC rossz sorozata, Balogh Pál legénysége a Nyíregyházát fektette két vállra. A találkozó egyetlen találatát Nagy Krisztián szerezte az összecsapás hajrájában.

Az NB II ötödik fordulójában a veretlen Nyíregyházát látta vendégül a Debreceni Egyetem csapata. Balogh Pál vezetőedző a kapuban Acsádi Bencének szavazott bizalmat, a 19 esztendős hálóőr most debütált a másodosztályban. Acsádi mellett Bíró Péter is először lépett pályára ebben a szezonban.

Az első lövést Takács Péter eresztette meg, a próbálkozása a jobb kapufa mellett süvített el. A 13. percben Kovács Norbert Imre tesztelte Acsádit, aki magabiztosan hárította a fejest. Kicsit később Ötvös végzett el ígéretes helyről szabadrúgást, de nem talált kaput. Az első félidő derekán Papucsek fejese a DEAC kapujában kötött ki, ám szerencsére a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. Egyébként Papucsek a pontrúgásoknál rendre igyekezett veszélyt okozni. A szünet előtt még ifjú hálóőrünk védett egy nagyot, így 0-0-ról folytatódhatott a küzdelem.

A második játékrészben Székely kísérletezett, de Fejért nem tudta meglepni. Együttesünk több alkalommal is szépen felépített támadással ragadtatta tapsra a szurkolókat, a 75. minutumban például Bíró életerős lövése zúgott mellé. A hajrában Rezes Lászlót is pályára küldte a szakmai stábunk. Rezes számára érdekes lehetett ez a meccs, hiszen éppen a Szparitól érkezett hozzánk. A hajrában Sándor a jobb oldalról tette a labdát Nagy Krisztián elé, aki a kapu bal oldalát vette be. Ez a megmozdulás pedig három pontot hozott a DEAC konyhájára, vagyis megszakadt a nyeretlenségi sorozatunk. A végjátékban még Hamed Yasin egalizálhatott volna, ám megúsztuk ezt a szituációt.

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

A következő játéknapon Szolnokon vizitálunk, az ütközetet szerdán 19 órától rendezik meg a Tiszaligeti Stadionban.

DEAC-Nyíregyháza 1-0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, Játékvezető: Németh Á.
DEAC: Acsádi – Sándor T., Szabó K., Belényesi, Balogh – Spitzmüller (Sigér Á. 70.), Nagy K.Takács P., Bíró P. (Rezes, 84.) – Székely D, Burai (Damásdi, 66.). Vezetőedző: Balogh Pál
Nyíregyháza: Fejér – Svedjuk, Fodor, Papucsek, Galambos – Farkas, Kártik – Györgyi (Gyurján, 60.), Ötvös, Starosta (Vasziljevics, 69.) – Kovács N (Hamed, 54.). Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Nagy K. (1-0) a 87.percben
Sárga lap: Nagy K. (16.), Sigér Á., ill. Farkas A. (30.)