Szabó Kornél: Csalódott vagyok a vereség miatt

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata Szolnokon folytatta szereplését az NB II-ben. Az első félidőben a DEAC dominált, ám a szünet után ritmust váltott a házigazda, amely Novák góljával zsebelte be a három pontot.

Hétközi fordulót rendeztek szerdán a másodosztályban. Balogh Pál legénysége jó hangulatban utazhatott Szolnokra, ugyanis vasárnap megszakadt a nyeretlenségi szériája. A Tisza-parti településen helytálltak játékosaink, ám riválisunk Novák Csanád találatával 1-0-s győzelmet aratott.

“Csalódott vagyok a vereség miatt, hiszen minimum pontért, de inkább pontokért utaztunk Szolnokra. Jól kezdtük a meccset, többet birtokoltuk a labdát, nagy helyzeteket is kialakítottunk, ám ezeket nem tudtuk értékesíteni. A második játékrészben kapkodóvá vált a játékunk, főleg ívelgetésekkel próbáltunk előrejutni. Az ellenfelünk teljesítménye is feljavult, aztán egy peches szituációból gólt kaptunk. Az első félidőben nyújtott produnkciónkra bátran építhetünk a folytatásban. Szerencsére azt érzem, hogy meccsről meccsre lépkedünk előre, ami bizakodásra adhat okot” – nyilatkozta Szabó Kornél.

Az előző fordulókban több olyan találkozót is vívott a DEAC, amely során reális esélye lett volna a pontszerzésre, de ez mégsem sikerült. Mi lehet a probléma?

“Valóban akadtak olyan összecsapások, amelyeken nem érdemeltünk vereséget. Néhány szituációt nem tudtunk jól lereagálni, olykor be is aludtunk, ezeket el kell kerülnünk a folytatásban. Az is fontos lesz, hogy az első perctől az utolsóig koncentráljunk, egyetlen kihagyás is végzetes lehet” – mutatott rá a fiatal védő.

Vasárnap 17.30-tól újabb bajnokit vív alakulatunk, ekkor a Győr látogat majd a Nagyerdei Stadionba.

“Nyerni szeretnénk a hétvégén, látok is esélyt a győzelemre. Alaposan kielemezzük a győrieket, és azt megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Az sem mindegy, hogy milyen szájízzel megyünk a válogatott szünetre” – zárta mondandóját Szabó.

Fotók: Derencsényi István