Könnyebb meccsre számítottak

Ujvárosi Ádám örül, hogy itthon tudták tartani a három pontot a csabaiak második gárdája ellen.

Az utolsó előtti és az utolsó fordulóban is hazai mérkőzést vív, illetve vívott a DEAC az NB III Keleti csoportjának őszi szezonjában. Labdarúgócsapatunk vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre II. együttesét fogadta, december 4-én pedig a Füzesgyarmat ellen zárja idei szereplését. A csabaiak sereghajtóként érkeztek Debrecenbe, ezért joggal bizakodtak a házigazdák a győzelemben, amely végül meg is született, ám a vártnál nehezebben. Az összecsapás egyetlen találatát Al-Sheraji szerezte a 44. percben. A lila-fehérek elleni meccsről védőnkkel, Ujvárosi Ádámmal beszélgettünk.

– Mindig jól jön a siker, ha három pontot szerzünk, de most főként az volt, hiszen előtte kikaptunk a Hatvan vendégeként – nyilatkozta 58-as mezszámú játékosunk. – Két hazai meccs volt hátra a szezonból, az egyiket már behúztuk, szeretnénk hétvégén is nyerni, és akkor dobogón, vagy annak közvetlen közelében várhatjuk a tavaszt. Ez is volt a nyáron kitűzött célunk, bízom benne, hogy sikerül elérnünk. Ami az elmúlt hétvégét illeti: simább mérkőzésre számítottunk, mint amilyen végül lett. Sajnos, támadásban nem voltunk elég hatékonyak, a korai gól sem jött össze, így küszködősebb lett az összecsapás. Mentünk előre, és szerencsére csak sikerült betalálnunk, ezzel az egy góllal pedig itthon tartottuk a pontokat – fogalmazott Ujvárosi.

Mint említettük, most vasárnap 13 órától a Füzesgyarmati SK látogat a Dóczy utcai sportcampusra. – Biztosan nehéz lesz az a találkozó is. Az első fordulóban idegenben kikaptunk tőlük, nem éppen ideális talajon, már csak ezért is jó lenne legyőznünk őket. Ebben a késő őszi időben csúszós lehet a gyep a hétvégén, elképzelhető, hogy most is a fizikális képességek döntenek a három pont sorsáról. Mindegy, hogy hogyan, de felül akarjuk múlni a Füzesgyarmatot.