Feljutásra törő ellenfelet fogadunk

Pethő Ákos szerint a Debreceni Egyetem alakulata az előző héten elfogyott a végére, ezért csak egy ponttal gazdagodott az Ózd ellen.

Fel van adva a lecke a DEAC kézilabdacsapatának, amely az NB I/B 26. fordulójában a Szigetszentmiklóst látja vendégül, a találkozó pénteken 18.30-kor kezdődik a DESOK-ban. A képzeletbeli dobogó legalsó fokán álló Pest vármegyeiek eddig 35 pontot szereztek, míg Mándi Norbert tanítványai 23 egységgel rendelkeznek, ezzel pedig a tabella 10. helyét foglalják el. Együttesünk november közepén szoros meccsen maradt alul a szigetszentmiklósi csarnokban, akkor a végeredmény 29-27 lett.

Nehéz dolgunk lesz, ugyanis ellenfelünk szeretne az NB I-be jutni, ez érződik a keretén is – kezdte a beszélgetést Pethő Ákos. – Sajnos nálunk továbbra is sokan bajlódnak sérüléssel, ami nem könnyíti meg a helyzetünket. A hiányzók miatt a belső posztokon szereplő játékosok kis túlzással csak akkor pihenhetnek, ha kétperces kiállítást kapnak. Mentálisan és fizikálisan egyaránt megterhelő, hogy gyakorlatilag csere nélkül kell végigjátszanunk egy-egy meccset. Holnap mindenkinek a maximumot kell nyújtania, és ha így lesz esélyünk a két pont begyűjtésére, akkor szeretnénk élni a sansszal – hangsúlyozta az irányító.

A nehézségek ellenére alakulatunk az előző két fellépésén kitett magáért, hiszen előbb Szegeden nyert 38-31-re, aztán Ózdon döntetlent játszott (27-27). Utóbbi ütközet miatt azért maradt hiányérzet Pethő Ákosban.

Jól kezdtük a legutóbbi mérkőzést, nagyjából negyvenöt percig minden úgy alakult, ahogy reméltük. Aztán a hajrában az ellenfél átlövőjét, Skoda Leventét nem tudtuk megállítani. Sajnos a végjátékban a fáradtság miatt a támadójátékunkból hiányzott az átütőerő. A lefújás után csalódottak voltunk, ugyanis mindenképpen nyerni akartunk – mutatott rá a húzóemberünk.

Pethő Ákos az előző héten komoly mérföldkőhöz ért, hiszen DEAC-mezben megszerezte a 600. találatát.

Szép ez a szám, remélem, hogy még legalább négyszázat hozzá tudok tenni, de most nem ez a legfontosabb. Sokkal lényegesebb, hogy a szezon hajrájában minél több pontot szerezzünk, emellett több sérülés már ne sújtson minket – zárta mondandóját Pethő Ákos.

NB I/B 26. forduló
DEAC-Szigetszentmiklósi KSK
2024. 04. 19. (péntek) 18.30, DESOK

Fotók: Derencsényi István