Az elődöntőbe jutás a tét Zalaegerszegen

Hétfőn hazai pályán óriási csatában, hosszabbítás után győzte le a DEAC kosárlabdacsapata a ZTE együttesét, ezzel kiharcolta a negyeddöntős párharc mindent eldöntő ötödik összecsapását. A találkozót a televíziós közvetítésnek köszönhetően az eredeti időponthoz képest fél órával hamarabb, 17 óra 30 perctől rendezik Zalaegerszegen.

Négy meccset követően még mindig nem született döntés a legjobb nyolc között a DEAC-Zalakerámia ZTE KK ütközetben, köszönhetően annak, hogy eddig mindkét fél hozni tudta a hazai fellépéseit. A negyeddöntő első felvonásán a dunántúliak magabiztos, 87-73 arányú sikert arattak, ám három nappal később a hajdúságiak kiegyenlítették a párharcot hazai pályán. A félidőben ugyan a fehér-feketék már 14 ponttal is vezettek, ám Tóth Ádámék a fordulás után óriásit védekezve fordítani tudtak, Andre Williamsonnak kellett az utolsó pillanatokban hosszabbításra mentenie a mérkőzést. A túlórában aztán újra magára talált a Debreceni Egyetem, s bár a végjátékban a vendégeknek még labdájuk volt az egyenlítéshez, végül 98-93 arányban sikerült felülkerekedni rajtuk.

A párharc harmadik összecsapásán már jóval nagyobb esélye volt a cívisvárosiaknak a pályaelőny elrablására, az első félidőben az egerszegi védelemre valóságos triplazáport zúdítottak, így húsz perc játék után -Mócsán Bálint hiányában is- hat egységnyivel előrébb jártak. A fordulás után a ZTE azonban újra elő tudta húzni parádés védekezését, s végül újabb kétszámjegyű sikert arattak hazai pályán. Hétfőn így már az életben maradás volt a tét a debreceniek számára, a forgatókönyv pedig hasonló volt az egy héttel korábbihoz, több, mint tíz pontos előnyét a fordulás után a végére leadta a DEAC, ám Williamson kosara után ismét túlóra következett. Ezúttal is komoly küzdeniakarásról tett tanúbizonyságot Andjelko Mandics együttese, a hosszabbításban ismét ők koncentráltak jobban, hősies győzelmüknek köszönhetően pedig kiharcolták az ötödik mérkőzést.

A hétfőn éjszakába nyúló diadalt követően már nem maradt idő közös edzésre, hiszen kedden harmadjára is átutazták az országot Garamvölgyi Ákosék. A mindent eldöntő összecsapást az M4 Sport 17 óra 30 perctől élőben közvetíti.