Bravúros pontszerzéssel zártuk a szezont

A Debreceni Egyetem alakulata a címvédő Haladás otthonában 3-3-as döntetlent játszott, ezzel pedig bebiztosította az ötödik pozícióját.

A DEAC férfi futsalcsapata az NB I felsőházának utolsó játéknapján a címvédő és listavezető Haladás csarnokában vizitált hétfő este. Tihanyi Csaba tanítványai az előző körben elbukták az MVFC elleni vármegyei rangadót, emiatt biztossá vált, hogy nem küzdhetnek meg a bronzéremért a rájátszás után. Játékosaiknak a szép szezonzárás lehetett a céljuk az idény utolsó ütközetén, és ez szerencsére össze is jött.

A harmadik percben jegyezhettük fel az első védést, ekkor Henrique Diniz kísérletét tolta szögletre Nyerges András. Nem sokkal később Kovács Máté tesztelte kapusunkat, aki ezúttal lábbal hárított. A hatodik minutumban Siska Gergő szerzett labdát, majd megiramodott, végül kilőtte a Hali kapujának a jobb alsó sarkát. A hazaiak viszonylag hamar egalizáltak: Dróth lekészítése után Henrique Diniz köszönt be. Ezt követően Nyergest többször tesztelték a Vas vármegyeiek, ám szerencsére kapuvédőnk állta a sarat. A tizennegyedik percben már Nyerges sem tudott segíteni, mivel egy szépen kijátszott akció végén Dróth feltette az i-re a pontot. A szünet előtt még Harmati Tamás előtt adódott egy nagy helyzet, ám játékosunk pontatlanul célzott, így maradt a 2-1.

A térfélcsere után Nyergest egy löket fejbe találta, emiatt pedig Faragó Ádámnak kellett beállnia. A magyar válogatott cerberus rövid időt töltött a játéktéren, majd Nyerges ismét visszaállt. A 34. minutumban egy szögletet követően Vass Ottónak sült el a lába, ezzel egalizáltunk. Nem sokáig szerepelt remi a kijelzőn, mivel Sipos Gergő villanásának hála ismét a Haladásnál volt a fór. A hátrányunk miatt elővettük az öt a négy elleni felállást, ez pedig meghozta a gyümölcsét, mivel a 38. percben Tóth Attila volt eredményes. Érdekesség, hogy pont Tóth viselte a megkülönböztető mezt. A lefújás előtt ellenfelünk szintén vészkapussal támadott, ám újabb fordulatot nem láthattunk, vagyis 3-3-as döntetlennel végződött az összecsapás.

A Veszprém 3-2-es vereséggel zárta a Kecskemét elleni fellépését, ezzel eldőlt, hogy együttesünk az ötödik helyen zárt az élvonalban.

NB I felsőház 10. forduló
Haladás VSE-DEAC 3-3 (2-1)
Haladás Sportcsarnok, vezette: dr. Tóth-Tolnay Annamária, asszisztensek: Kubicsek Máté, Kondákor Márk.
gólszerzők: Henrique Diniz (8.), Dróth (14.), Sipos (36.), ill. Siska (6.), Vass (34.), Tóth A. (38.)
A DEAC összeállítása: Nyerges – Faragó L., Vass, Magyar, Győri. Cserék: Faragó Á., Harmati, Nagy B., Siska, Varga Z., Tóth A., Thiago. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.