A DEAC Gladiators juniorjai már elkezdték a szezont

Bár a felnőttbajnokság csak márciusban rajtol, de a DEAC Gladiators utánpótlás-együttesei már elkezdték a küzdelmeket.

A szakosztályról a rövid helyzetjelentést Gyarmati Ottótól, a felnőtt-alakulat játékosától, a háttérben dolgozó emberek egyikétől kaptuk.

Az U19-eseinknek az alapszakaszban négy lejátszandó mérkőzésük van, ezt követi a rájátszás és a döntő, bár utóbbiról egyelőre csak álmodozunk. Az első mérkőzést már le is játszotta a csapat, az Újpest Bulldogstól kapott ki 73-6-ra. Ám nem ez a találkozó volt az, amelyet nekünk mindenképp nyernünk kellett, ugyanis rendkívül rutinos gárdáról beszélünk, amelynek a kerete majdnem megegyezik a felnőtt keretükkel. Az U19-es gárda legközelebb vasárnap 17 órától a Budapest Wolvest fogadja. Az utánpótlás csapatainkról érdemes elmondani, hogy ők szeptember végétől decemberig játszanak a bajnokságaikban – mondta Gyarmati.

Mint megtudtuk, a felnőttcsapat szezonja csak márciusban indul, és június végéig tart.

Minél nagyobb debreceni bázis kiépítésén dolgozunk – folytatta Gyarmati Ottó. – Azt most még nehéz lenne megmondani, miként alakul majd a keretünk összetétele, ugyanis általában a bajnokság végén a játékosok egy része bejelenti, hogy visszavonul, aztán sokan csak visszatérnek. És persze sok függ attól, hogy milyen költségvetésben tudunk megegyezni, hiszen a mostani rezsiválság közepette nehéz tervezni. Az elmúlt időszakban volt import játékosunk, nem tudom, ez jövőre így lesz-e. Van egy válogatott falemberünk, Filep László, kérdés, meg tudjuk-e tartani őt, vagy magasabb szinten folytatja tovább.