BORUZS KEVIN LETT AZ ÉV LEGJOBB JUNIOR JÁTÉKOSA

Hétfőn tartotta a Magyar Amerikai Futball Szövetség évzáró ünnepségét Budapesten, amelyen kiosztották a legjobb felnőtt, illetve U19-es játékosnak járó elismerést. Utóbbi kategóriában debreceni győztesnek örülhettünk.

Boruzs Kevin 2017-ben csatlakozott a Gladiators-höz és már akkor nagy tehetségnek számított korosztályában, ráadásul gyorsan meghatározó tagjává vált az U17-es bajnoki címig jutó gárdának. Majd ezután a felnőtt csapatban is brillírozott: 2018-ban bemutatkozhatott a Divízió I-ben, ahol termelte a pontokat és az alapszakasz legeredményesebb játékosa lett. Ezt követően a tavalyi junior szezonban ismét óriási szerepet vállalt abban, hogy a gladiátorok ezüstig jutottak. Bár a Debreceni Egyetem együttesének nem sikerült jól a felnőtt bajnokság idén, Boruzs többször is kiemelkedett produktumával, fontos elkapásaival. Ősszel, utolsó junior szezonjában is szárnyalt a fogadó játékos, aki már a védelemben is sokat segített a gárdának és összesen 9 touchdownt szerzett, amelyből kettőt a Budapest Cowbells elleni elődöntőben hozott össze, egyet pedig a Wolves elleni debreceni fináléban. Bár 2019-ben is ezüstig jutott a DEAC, így is remek eredményt ért el az együttes a junior korosztályban. Boruzs Kevin produktumával pedig nemcsak a faceook-szavazók elismerését nyerte el, hanem az edzőkét is.

„Nagyon örülök, hogy sikerült ezt elérnem, de hálás vagyok a csapatomnak is, mert a srácok nélkül nem sikerült volna ezt elérnem” – mondta Boruzs Kevin. – „Számomra ez egy remek visszajelzés arról, hogy jó úton haladok a munkával, és látszik évről évre az előrelépés, valamint a fejlődés a saját játékomban. A Gladiators ráadásul egy második családnak számít az életemben, hiszen a srácokkal nagyon jó viszonyt ápolok és tőlük olyan támogatást kapok, amire az élet bármilyen területén támaszkodni tudok. Illetve ez a sportág megtanított arra, hogy tiszteljem az embereket, még akkor is, ha ellenfélként nézek szembe velük a pályán.”

Boruzs Kevinnek az idei volt az utolsó éve az U19-es korosztályban. Az elkapó sorozatban a negyedik Gladiators-játékos, aki az év legjobbja tudott lenni az utánpótlás korosztályokban. 2016-ban Fülep Csaba, majd egy esztendővel később Kunkli László nyerte el az elismerést U17-ben. Tavaly pedig Németi Soma lett az év legjobbja a juniorok között.

Fotók: Makranczi László, Szolnoki Annamária