Döntőbe jutnának a gladiátorok

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata ismét a Budapest Cowbells 2-vel néz farkaszemet, ám ezúttal a fővárosban.

Egy lépésre van a DEAC Gladiators attól, hogy megküzdhessen az aranyéremért a TD Store Divízió I-ben. Ehhez a kolomposokkal kell újfent összecsapniuk a cívisvárosiaknak. A két csapat budapesti elődöntőjén dől majd el a továbbjutás.

A Cowbells 2-vel egyszer már találkozott idén a Debreceni Egyetem együttese. Akkor egy remek összecsapáson, domináns futójátékkal 49-26-ra Gyarmati Ottó tanítványai győztek. Azonban a rájátszásban, főleg idegenben már egy teljesen más arcát mutatja majd a fővárosi gárda. A Gladiators egyébként harmadik elődöntőbeli szereplésére készül a Divízió I-ben története során. A közös bennük, hogy eddig mindegyik kivétel nélkül Debrecentől távol került megrendezésre. 2018-ban a Szombathely Crushers otthonában nem sikerült kivívni a továbbjutást, ám 2016-ban a Szekszárd Bad Bones vendégeként harcolta ki a Gladiators a Pannon Bowlban való szereplést. Ez utóbbit váltaná be a jó formában játszó DEAC, amely két fontos győzelem után jutott a legjobb négy közé.

Ha már a cívisvárosiakról elmondható, hogy remek formában vannak, akkor a nyugati első Budapest Cowbells 2-re ez nem igaz. A kolomposokat legutóbbi két meccsükön rendesen megszórták az ellenfelek. A gladiátorok Debrecenben 49, míg a Miskolc AFT a fővárosban 55 pontot vitt nekik. Ettől függetlenül pont a Cowbells az a csapat, amely hazai pályán, a szurkolók támogatása mellett fel tudja szívni magát egy ilyen óriási téttel rendelkező mérkőzésen.

„Nincs javítási lehetőség, nincs még egy meccs, nem kell számolgatni, győzni kell, mert nincs más út, hogy tovább lépjünk” – jelentette ki Gyarmati Ottó, a DEAC Gladiators vezetőedzője. – „Lehet, hogy magabiztosan vertük legutóbb a Cowbellst, és utánunk a Miskolc is megszórta őket, de a sebzett oroszlán a legveszélyesebb. Nyilván ezért is jobban kell koncentrálnunk rájuk. Döntőbe akarunk jutni, és ezért mindent megteszünk szombaton.”

A Budapest Cowbells 2 – DEAC Gladiators találkozó július 3-án, szombaton délután 15 órától lesz a Tichy Lajos Sportcentrumban. A mérkőzésről lesz livestream közvetítés is, amelyet az ellenfél a későbbiekben oszt majd meg.

Fotók: Bellon Bíborka