Eger ostromára készülnek

A DEAC Gladiators gárdája a hevesi megyeszékhelyen játszik rangadót.

Győzelemmel kezdte a Divízió II-es bajnokságot a Debreceni Egyetem amerikai futballcsapata, a cívisvárosiak április közepén 34–6-ra verték hazai pályán a Pécs Legioners együttesét. Ugyancsak jól rajtolt a Glads szombati ellenfele, az Eger Heroes, amely a Győr Sharks II-t múlta felül fölényesen. A Gladiátorok vezetőedzője, Ábrán Szabolcs elmondta, mivel telt az elmúlt egy hónapjuk.

– A legutóbbi meccs óta elsősorban a saját játékunkat igyekeztünk fejleszteni, illetve próbáltuk kijavítani azokat a hibákat, amiket elkövettünk. A cserejátékosok integrálása és mentorálásuk továbbra is kulcsfontosságú a szezon kiegyensúlyozottsága szempontjából, ezért több lehetőséget kaptak edzésen, és a tervek szerint az elkövetkező meccseken is több időt fognak a pályán tölteni. Természetesen a posztspecifikus és rehabilitációs tréningek is kiemeltek voltak ebben az időszakban, hogy megóvjuk a játékosok egészségét – nyilatkozta a tréner, aki az egri találkozóval kapcsolatos várakozásairól is beszámolt.

– A hétvégi meccs meghatározó a bajnokság szempontjából, hiszen a tabella jelenlegi első két helyezettje csap össze. Az előzetes elemzések alapján rendkívül kemény, főleg futásra alapozó játékot fogunk látni, ahol a fizikai erő dominál majd. A frissesség és a rotáció kiemelten fontos számunkra, hiszen ez a típusú játék hamar felemészti a játékosok energiáit – fogalmazott Ábrán Szabolcs.

MAFSZ Divízió II

Eger Heroes–DEAC Gladiators

szombat 15 óra, Eger, Leányka Sportcentrum