Elérték a minimális célt

A DEAC Gladiators csapatvezetője, Gyarmati Ottó a fejlődés lehetőségeiről is beszélt.

Nem sikerült jól a rájátszás a Glads amerikai focicsapatának, ugyanis – maga a bejutás nagy fegyvertény – a Győr Sharks ellen 28–6-ra kikaptak a fekete-fehérek.

– Véget ért a felnőtt szezon, sajnos, kikaptunk Győrben a Sharks otthonában a rájátszás wildcard meccsén – mondta Gyarmati Ottó. – Rendkívül motiváltan érkeztünk erre a találkozóra, nagyon fel voltak pörögve a játékosok a Wolverines elleni győzelem után, amivel megváltottuk a jegyünket a rájátszásba. Győrben viszont végig szenvedtünk. Az elejétől a végéig dominálták a támadófalunkat, nem tudtunk ritmust adni a játékunknak, és nem működtek a play-ek. Habár végig koncentráltak és fegyelmezettek voltak a játékosok, egyszerűen ez a győri csapat jobb volt mint mi – nyilatkozta a Glads csapatvezetője.

Ottó így értékelte a mögöttünk hagyott idényt:

– Ha az egész szezont nézem, elértük a kitűzött minimális célt, de sajnos, attól egy centivel sem többet, de ebben a csapatban most ennyi volt. Az idény során azért meg tudtuk mutatni, hogy képesek vagyunk felülkerekedni a hibáinkon, és koncentráltan, igazi csapatként játszani, de van még min dolgoznunk. Nagyon sok junior korú játékos csatlakozott az elmúlt évben a csapathoz. Ők megszerezték az első tapasztalataikat, és szeptembertől rajtuk a sor, hogy megmutassák magukat az őszi junior szezonban. Ahhoz, hogy ez az idény minél sikeresebb legyen, a júniusi toborzó mellett nyílt edzéseket is tartunk majd vasánaponként 17 órától a Dóczy utcai műfüves pályán. Várjuk szeretettel az amerikai futball iránt érdeklődőket, elsősorban, a 16-19 éves korosztályból.