Elkészült a junior bajnokság versenynaptára

A DEAC Gladiators játékosaival is felálló U19-es gárda új fantázianévvel indul a korosztályos megmérettetésen.

Ősszel a felnőtt válogatott mellett az utánpótlásé a főszerep Magyarországon. Bár a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának egyre jobban gyarapodik ismét a junior korú játékosállománya, mégsem tudott önálló csapatot kiállítani idén.

Ennek következtében a CFS Guardiansszel és az Eger Heroeszal összefogva egy közös alakulatot indít az U19-es bajnokságban. Így új fantázianévvel vág neki a gárda a viadalnak, amely így Eastern Warriorsként lesz ismert. Mindhárom klub remek képességű fiatalokat ad a közös keretbe, akiknek egy része már bizonyított a felnőtt bajnokságokban is. Ezen kívül pedig van, aki most fogja magát először kipróbálni a sportágban.

Az U19-es bajnokság versenynaptárát el is késztette a Magyar Amerikai Futball Szövetség. Ebben a korosztályban hat csapat indul és az alapszakasz végén a legjobb négy jut a rájátszásba. A Warriorsra négy találkozó vár. Az idény szeptember 25-én kezdődik a GFA Bulldogs otthonában, Budapesten. Majd az ifjú harcosok a sokszoros bajnok Budapest Wolveshoz látogatnak október 10-én.

Ezután két hazai mérkőzés is vár majd a Warriorsra. Parázs összecsapásnak ígérkezik október 24-én a Fehérvár Enthroners elleni párharc, hiszen a túloldalon több egykori debreceni játékos is szerepel. Ezt követően november 13-án a Budapest Cowbells ellen zárul az alapszakasz, amely szintén izgalmas csatát hozhat. A hazai meccsek helyszíne később kerül nyilvánosságra.

A három együttes eddig külön készült. Ezen a hétvégén viszont elkezdődik a közös munka is Debrecenben. Vasárnap a Dóczy utcai Sportközpont műfüves pályáján ismerkednek majd meg egymással a három gárda juniorjai.

Fotók: Bellon Bíborka

Az Eastern Warriors őszi programja az U19-es bajnokságban:
Szeptember 25. (szombat): GFA Bulldogs (idegenben)
Október 10. (vasárnap): Budapest Wolves (idegenben)
Október 24. (vasárnap): Fehérvár Enthroners (hazai)
November 13. (vasárnap): Budapest Cowbells (hazai)