Elkészültek az idei amerikai focibajnokságok versenynaptárai

A DEAC Gladiators április 9-én hazai pályán kezd a Budapest Wolves II. ellen.

A Hungarian Football League-ben 9 nevezett csapat 6 alapszakaszi mérkőzést játszik egy csoportban, három hazai- és három vendég mérkőzést lejátszva. Ezt követően létrejön az alapszakaszi sorrend, melyet a Versenyszabályzat határoz meg. Az alapszakaszi sorrendet követően a Wild Card-körben, az alapszakasz harmadik helyezettje fogadja az alapszakasz hatodik, és az alapszakasz negyedik helyezettje fogadja az alapszakasz ötödik helyezettjét. Az elődöntőben: az alapszakasz győztese fogadja a leggyengébb alapszakaszi eredményű Wild Card-győztes csapatot, az alapszakasz második helyezettje fogadja a másik Wild Cardot megnyerő csapatot. A két elődöntő győztese játssza a Hungarian Bowl-t – adta hírül a Magyar Amerikai Football Szövetség.

A DEAC Gladiators együttese a Divízió I-ben száll harcba tavasszal, ahol a csapatok 5 alapszakaszi mérkőzést játszanak két csoportban, három hazai- és két vendég mérkőzést lejátszva, avagy fordítva. Ezt követően létrejön az alapszakaszi sorrend, melyet követően a Nyugati csoport első, és a Keleti csoport első helyezett csapat pihen.

A Wild Card-körben, a Nyugati csoport alapszakasz második helyezettje fogadja a Keleti csoport alapszakasz harmadik, és a Keleti csoport alapszakasz második helyezettje fogadja a Nyugati csoport alapszakasz harmadik helyezettjét.

Az elődöntőben: az alapszakasz győztese fogadja a leggyengébb alapszakaszi eredményű Wild Card-győztes csapatot, az alapszakasz második helyezettje fogadja a másik Wild Card-győztes csapatot. A két elődöntő győztese játssza a Pannon Bowl-t. A döntő helyszínéről később dönt a Versenybizottság, a rendezésre beadott pályázatok alapján.

Íme a DEAC Gladiators programja:

04. 09. DEAC Gladiators-Budapest Wolves II.
04. 29. Levelek Spartans-DEAC Gladiators
05. 14. Budapest Cowbells II.-DEAC Gladiators
05. 28. DEAC Gladiators-Dabas Sparks
06. 11. Wolverines-DEAC Gladiators
07. 01. Wildcard Divízió I.
07. 02. Woldcard Divízió I.
07. 09. Elődöntő Div I.
07. 09. Elődöntő Div I.
07. 22. Döntő Div I.