Elkezdik a szezont az ifjú harcosok

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának játékosaival felálló Eastern Warriors Budapestre utazik szombaton.

Múlt héten már elkezdődött a junior bajnokság és ezen a hétvégén már bekapcsolódik Kelet-Magyarország egyetlen együttese is. Az Eastern Warriorst három csapat alkotja: a CFS Guardians, a DEAC Gladiators és az Eger Heroes.

Augusztus elején a három alakulat ifjoncai még külön készültek az idényre. Azonban az elmúlt egy hónapban már minden hétvégén együtt edzettek a csapat tagjai a nagy távolságokat leküzdve. Ráadásul Szegeden még egy scrimmage meccset is lejátszottak a fiatalok, amivel végleg felkészülhettek a szezonra. A DEAC Gladiatorst többek között olyan juniorok is képviselik majd, mint a Divízió I-ben a felnőtteket elődöntőig repítő irányító, Demkó Balázs, de elkapó poszton többek között ott lesz Vas Ferenc vagy Cseh Donát is, akik első felnőtt idényükben már touchdownokkal járultak hozzá a gladiátorok sikereihez. A védelmet pedig tapasztalatával segíti majd az a Gyarmati Patrik, aki már junior és serdülő szinten jelentős sikereket ért el a Gladiatorsszel. Azonban egri és szegedi oldalról is ígéretes tehetségek csatlakoztak, akik szintén motorjai lehetnek a gárdának, és egy részük már a felnőtt mezőnyben is bemutatkozhatott.

A Warriors első ellenfele a GFA Bulldogs lesz idegenben. Az újpesti alakulat tavaly még a Budapest Cowbellsszel együtt indult a bajnokságban, amely egészen a döntőig menetelt. A kutyáknak az utánpótlásképzése az egyik legjobb az országban, és az elmúlt szezonokban főként a korosztályos bajnokságokban indultak. Hosszú idő után pedig ezeknek a fiataloknak egy része tavasszal már megmutathatta tudását a Divízió II-ben is, ahol végül az elődöntő jelentette számunkra a végállomást.

A GFA Bulldogs – Eastern Warriors találkozót szeptember 25-én, szombaton 16 órakor rendezik az UTE Atlétikai Stadion melletti pályán.

Fotók: Makranczi László