ELKEZDTÉK A FELKÉSZÜLÉST A TAVASZRA AMERIKAIFOCISTÁINK

Vasárnap a DEAC Gladiators felnőtt amerikaifocistái elkezdték az alapozást a tavaszi Divízió I-es szezonra. A Debreceni Egyetem együttese Gyarmati Ottó és fiatal edzői stábjának vezérletével mindenképp változtatni szeretne a tavalyi gyengébbre sikerült eredményen.

„Az első feladat az volt, hogy leverjük egy kicsit a rozsdát a sisakokról és a vállvédőkről” – mondta a DEAC nyáron kinevezett szakvezetője. Mint ismert, Gyarmati Ottó Hanász Róbert helyét vette át és ősszel a szakmai stábbal ezüstig vezette a junior alakulatot. Kiemelte, hogy a következő lépés az egyre jobb edzéskörülmények még jobbá tétele, hogy minél több játékos tudjon edzésre járni, és a felkészülés is a legmaximálisabb legyen. Ezzel a csapat megalapozhatna egy jobb szereplést a tavaszi felnőtt bajnokságban.

„Célunk a Divízió I-es bajnokságban a rájátszásba jutás” – jelentette ki a gladiátorok trénere. – „Ehhez még sok körülményen kell fejleszteni, lépést kell tartanunk a velünk egy bajnokságban játszó csapatokkal. Ezen dolgozunk most, a többi már a játékosokon múlik!”

Az idei első edzés egybe volt kötve egy try-outtal is. A tagtoborzón közel harminc újonc vett részt. Az esemény megrendezésénél a gárda kiemelte, hogy különösen a nagyobb testtömegűek jelentkezését várja. Több mint 10 falember aspiráns is megjelent a try-outon, de mellettük több atletikusabb alkatú sportoló is részt vett a toborzón, akik közül sokan a junior korosztályt is képviselik. Ami viszont még fontosabb, hogy külföldi hallgatók is kipróbálták a sportágat. Gyarmati Ottó reméli, hogy meg is ragadnak a csapatnál midnannyian.

A Divízió I-es bajnokság 2020. márciusában kezdődik, ám a kezdés időpontját még nem határozták meg. A DEAC Gladiators-zel együtt 9 csapat adta be nevezését a másodosztály küzdelmeire.

Fotó: Makranczi László