Elkezdték a munkát a keleti féltek harcosai

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának játékosaival is megerősített junior gárda minden hétvégén összejön, hogy felkészülhessen a bajnoki rajtra.

Mint ismert, a CFS Guardians, a DEAC Gladiators és az Eger Heroes összefogásával megalakult az Eastern Warriors fantázianevet viselő U19-es alakulat, amely indulni fog a korosztályos bajnokságban. Sokáig külön készültek a csapatok a megmérettetésre, egészen az elmúlt hétvégéig.

Vasárnap ugyanis a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportközpontjában jött össze a három együttes. Az első napon az ismerkedésen és az alapok megtanulásán volt a hangsúly, de már playbook is előkerültek, így már taktikázással is foglalkoztak a játékosok. Szegedről és Egerből is remek képességű és jó testfelépítésű játékosok érkeztek a cívisvárosba. Mind offense, mind defense oldalon megvan a tehetség a harcosokban, hogy felvegyék a harcot a többi gárdával.

Ezt követően a három csapat a szeptember 25-i rajtig minden hétvégén találkozni fog Debrecenben, hogy felkészülten várhassa a GFA Bulldogs elleni idegenbeli párharcot. Az Eastern Warriors hazai meccsei minden bizonnyal a cívisvárosban lesznek, amennyiben a lehetőségek is adottak lesznek.

Fotók: Makranczi László