Gladiátorokat keres az egyetemi klub

Toborzót tart a DEAC Gladiators együttese nemtől, kortól és testalkattól függetlenül.

Itt a lehetőség, hogy aktívan ismerkedj meg az amerikai futball világával! Folyamatosan lehet csatlakozni Magyarország első egyetemi amerikai futballcsapatához, erre legközelebb január 14-én nyílik alkalom.

Mint azt a Gladiátorok közölték, az eseményen a résztvevők megismerkedhetnek a sportág jellegzetes mozgásvilágával. Az edzők és játékosok külön posztspecifikus feladatokkal készülnek, hiszen ebben a sportágban minden testi adottságra megvannak a megfelelő gyakorlatok.
A kilátogatók olyan tesztsorozaton vesznek részt, amelyen a fizikai állapotukat és a mozgáskoordinációjukat is felmérik. A try-outon meg lehet ismerkedni az egyetemi csapat játékosaival, de bele lehet bújni egy igazi amerikai futballista bőrébe, ugyanis felszereléspróbára is lesz lehetőség.

Fontos, hogy a toborzón minden résztvevő sportolásra alkalmas öltözetben jelenjen meg, stoplis-, vagy sportcipő ajánlott. Természetesen az együttes várja a fiatalabb sportolókat is, akik az ország egyik legnagyobb múltú utánpótlásbázisának lehetnek tagjai.

A tagtoborzó január 14-én, vasárnap 17 órától lesz a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportcampusának műfüves pályáján. Az érdeklődők 16:30-kor regisztrálhatnak.

– Mindig is érdekelt az amerikai foci, és az egyik este írtam egy régi barátomnak, akiről tudtam, hogy a Gladiators alakulatában játszik. Ő hozott el az első edzésre. Nagyon szeretem a srácokat és az edzői gárdát, örülök, hogy ennek a nagy családnak a tagja lehetek – igyekezett kedvet csinálni a toborzóhoz a DEAC Gladiators elkapója, Fodor Dávid.