Hasznos volt a toborzó

A hideg, szeles idő ellenére kiváló hangulatú eseményen vannak túl amerikai futballistáink.

Az amerikai foci játékelemeivel ismerkedhettek meg azok az elszánt harcosok, akik a DEAC Gladiators vasárnap esti toborzóján vettek részt a Dóczy utcai Sportcampus műfüves pályáján. Ugyan a dermesztő hideg nem kedvezett a látogatottságnak, ennek ellenére szép számban megjelentek a sportág iránt érdeklődők. Az egyetemi klub sportolói és edzői igyekeztek minél komfortosabb körülményeket biztosítani a próbázóknak, forró teával és pörgős gyakorlatokkal melegítették fel őket.

A try-out-on több korosztály képviselői is jelen voltak, s igen lelkesen ismerkedtek a sportág alapjaival. Játékosunk, Fülep Csaba így értékelte az eseményt:

– A csapat életében mindig fontos esemény egy-egy toborzó, hiszen a hosszútávú működés és eredményesség egyik alappillére a folyamatosan érkező friss játékerő. Eredményes toborzón vagyunk túl. A szeles időjárás és a repkedő mínuszok ellenére jó hangulatban telt a try-out, ahová több mint 20 fő látogatott el, hogy kipróbálhassa magát az amerikai futballban. Vegyes volt a társaság, a 7 évesektől a 40 éves korúakig voltak jelentkezők, és két hölgy is vállalkozott a feladatok teljesítésére. Nagyon jó volt látni, hogy mindenki belead mindent annak érdekében, a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a zord időjárási körülmények ellenére – mondta Csaba.

Mint elhangzott, az edzői stáb jelenleg az eredmények kiértékelését végzi, amelyről hamarosan értesítik a résztvevőket. Aki lemaradt volna a toborzóról, januárban vasárnaponként 17 órától nyílt edzéseken vehet részt, így van lehetőség még a csatlakozásra.