Idegenben az első bajnoki győzelemért

Az újonc Guardians otthonába látogat a Debreceni Egyetem ameriakifutball-csapata, amely még nem nyert meccset a TD Store Divízió I-ben idén.

Létfontosságú mérkőzések előtt a DEAC Gladiators, amelynek egyértelmű idei célja az, hogy a rájátszásba kerüljön. Ám első két bajnokiján szoros összecsapásokon maradtak alul a cívisvárosiak.

Ezeket feledtethette a Blue Bowl Cupbeli szereplés, amelyen, ha nehézkesen is, de megverte az egyetemi együttes a Diósd Saintset idegenben. Igaz, azon a találkozón foghíjasan lépett pályára a Gladiators. Már csak a bajnokságban kell egyenes útra terelni a csapatot, amelynek a védelme álmosan kezdte a bajnokságot a Budapest Titans ellen, majd a folytatásban a Budapest Cowbells 2 ellen a támadósornak voltak rossz pillanatai. Egy biztos, hogy az offenseben Damien Thompson négy bajnoki touchdownja magáért beszél, míg az új felfedezett, a marosvásárhelyi Radu Ádám pozitív benyomást tett a kupában szerzett három TD-jével. A védelemben pedig Szabó Lajos defensive backként remekel idén, bár a kolomposok elleni sérülése miatt még kérdéses a vasárnapi szereplése. Ám a szintén erdélyi Baló Levente első találkozóján is bravúrosan teljesített. Annyira, hogy a hét legjobbjának is jelölték a gladiátorok.

A Guardians egyáltalán nem lebecsülendő ellenfél annak ellenére, hogy idén osztályt lépett. A szegedi alakulat bár kikapott első idei bajnokiján a VSD Rangers ellen, a Tatabánya Mustangsot már le tudta győzni egy kiélezett és fordulatos találkozón. Így Ty Rogers tanítványai nem számítanak könnyű párharcra. A két együttes viszont jól ismeri egymást. Tavaly még az őrzőkkel készültek fel közösen a bajnokságra a gladiátorok, míg ősszel közös junior csapatot indítottak az Egerrel együttműködésben.

„A Blue Bowlban megtaláltuk végre az igazi arcunkat annak ellenére, hogy fontos hiányzóink voltak. Robbanékony volt a támadósorunk és a védelem is jól kontrollálta a játékot. Ez a tapasztalat jobbá tett minket és egyértelműen önbizalmat adott a játékosoknak. Viszont most egy magabiztos Szegeddel nézünk szembe, amely egy remek győzelmet aratott a Mustangs ellen. Egyértelműen egyedi példa náluk az, hogy az irányítójuk balkezes. A védelmük felállásaira is készültünk, és a jelek alapján bizakodó vagyok. Eddig két olyan meccsünk volt a Divízió I-ben, amelyek során egyik vagy másik csapategységünk rossz napot fogott ki. Remélem, hogy vasárnap mind a védelem, mind a támadósor összeáll” – nyilatkozott Ty Rogers vezetőedző.

A Guardians – DEAC Gladiators összecsapás május 8-án, vasárnap 15 órakor kezdődik a szegedi SZEOL- pályán. A találkozót az alábbi linken élőben követhetik.

Fotók: Bellon Bíborka