Isztambulban zárul a B-csoportos Eb

Roják Richárd is pályára léphet a Törökország elleni összecsapáson.

Sok kérdőjel volt a magyar amerikai futball válogatott utolsó B-csoportos Európa-bajnoki mérkőzése előtt. A legnagyobb az volt, hogy vajon el tud-e utazni a találkozóra a nemzeti csapat. Anyagilag ugyanis meg kellett teremteni a feltételeket, miután a nemzetközi szövetség annak ellenére is a rendezés mellett döntött, hogy a koronavírus-járvány világszerte felszálló ágban van ismét, illetve a meccs már tét nélküli.

Ám végül a Magyar Amerikai Futball Szövetségnek sikerült megteremtenie ennek az anyagi hátterét, így a válogatott el tud utazni a mérkőzésre szombaton. Igaz, aznap van a találkozó is, amelyet meg akar nyerni nemzeti csapatunk. A keret tagja továbbra is DEAC Gladiators futója, Roják Richárd, aki az Izrael elleni találkozón remek teljesítményt nyújtva hozta a yardokat és most a törökök ellen szeretné megszerezni első touchdownját a címeres mezben.

„Mindenképpen győzelemre számítok. A törökökkel vigyázni, kell ahogy az eddigi csapatokkal is, főleg, mivel régen láttuk őket játszani. Tudjuk, hogy miben jók és mik lehetnek a gyenge pontjaik. Jól sikerült a felkészülés habár a válogatott szezon elhúzódása néha látszódott, mivel akadtak hiányzók az edzéseken. Azonban sikerrel tudtuk venni az akadályokat és ismét készen fogunk pályára lépni. Szerintem alapvetően nem befolyásolja az utazás a játékunkat. Nyilván jobban kell majd koncentrálni és kicsit nehezebb, hogy egy hosszú út után kell jó teljesítményt nyújtanunk, de Belgium ellen sem látszott meg a csapaton és bízom benne, hogy most sem fog. Ez az egész válogatott számára egy közös izgalmas kaland lesz” – mondta a gladiátorok játékosa.

A Törökország – Magyarország összecsapás november 6-án, szombaton magyar idő szerint 15 órakor kezdődik, Isztambulban.

Fotók: DigitalSport