Kiváló lehetőséget kapott a Gladiátoroknál

Panykó Patrik gyógytornász hallgatóként a DEAC amerikai focistáinál szerezhet tapasztalatot.

Új ember került nemrég a DEAC Gladiators együtteséhez, egy 22 éves fiatalember személyében. Panykó Patrik a Debreceni Egyetem hallgatója, ám máris komoly szerepet szántak neki a szakmai stábban.

– Egy hónapja kerültem a csapathoz, s mivel harmadéves gyógytornász hallgató vagyok, ezért rehabilitációs feladatokat látok el. Szerencsére eddig nem történt nagy baj senkivel, csak tape-eket kellett felhelyeznem, illetve rehabilitációs edzéseket tartok. Mivel közel nyolc esztendeig játszottam, ezért a pályán is besegítek a trénerként – avatott be minket Patrik, majd így folytatta:

– A DEAC játékosa voltam, amikor eltörtem a lábam, ez vetett véget az aktív pályafutásomnak. A sors pikantériája, hogy a Budapest Cowbells ellen sérültem meg, s amikor két év múlva visszatértem a csapathoz, szintén velük csaptunk össze, ám akkor már a mostani pozíciómban voltam jelen – árulta el érdekességképpen.

Panykó Patrikot a terveiről is megkérdeztük.

– Természetesen a jövőben is sportcsapatnál szeretnék dolgozni, én ezért választottam a gyógytornász szakot. Csak úgy lehet maximális eredményt elérni a sportban, ha a rehabilitációs háttér is megfelelő, tehát ez egy fontos, és nekem nagyon tetsző terület. Hálás vagyok a DEAC-nak, mert kiváló lehetőséget biztosít számomra, hiszen még egyetemista vagyok, de máris testközelből látom ezt a munkát, fejlődhetek és tapasztalatot tudok szerezni.