Kortól, nemtől, testalkattól függetlenül vár mindenkit a DEAC Gladiators

Toborzót tart a Debreceni Egyetem amerikai focicsapata, vasárnap délután lehet próbálkozni.

– Az eseményen a résztvevők megismerkedhetnek a sportág jellegzetes mozgásvilágával – avatott be a részletekbe Gyarmati Ottó szakosztályvezető. – Az edzők és a játékosok külön posztspecifikus feladatokkal készülnek, hiszen ebben a sportágban minden testi adottságra megvannak a megfelelő gyakorlatok. A kilátogatók egy tesztsorozaton is részt vesznek majd, amelyen a fizikai állapotukat és a mozgáskoordinációjukat is felmérik. A try-outon meg lehet ismerkedni a csapat játékosaival, de bele lehet bújni egy igazi amerikaifutball-játékos bőrébe, ugyanis felszereléspróbára is lesz lehetőség – fogalmazott az amerikai focista.

Gyarmati Ottó hozzátette, minden résztvevő sportolásra alkalmas öltözetben jelenjen meg, stoplis-, vagy sportcipő használata ajánlott. Természetesen az együttes várja a fiatal sportolókat is, akik az ország egyik legnagyobb múltú utánpótlásbázisának a tagjai lehetnek.

A tagtoborzó június 25-én, vasárnap 17 órától lesz a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportcampusának műfüves pályáján (Dóczy utca 9.).