Nagyobb hangsúlyt kap az utánpótlás-nevelés

Vasárnap országos toborzón várják a tehetségeket is a DEAC-nál.

Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, országos toborzón érdekelt a DEAC Gladiators. A március 24-én esedékes, hazánkat átfogó kezdeményezés debreceni állomása a Dóczy utcai Sportcampus lesz, vasárnap 17 órától. Az egyetemi klub egy ideje nagyobb hangsúlyt fektet a tehetségek felfedezésére, ennek élharcosa a Glads egyik edzője, Kovács Zoltán.

– A Magyar Amerikai Futball Szövetség és az utánpótlás-bizottság által szervezett, vasárnapi országos toborzó keretében – melyben 16 csapat, 13 város és 9 megye képviselteti magát – óriási lehetőség nyílik számunkra, s persze a játékosok számára is. A DEAC Gladiators mindig is elkötelezett volt az utánpótlás-nevelés mellett, és most még nagyobb lendülettel folytatjuk ezt a munkát – mondta a tréner, aki elmondta azt is, miként került a fiatalok közé.

– A tavalyi junior szezon végén jeleztem a stábnak, hogy szeretnék az utánpótlással komolyabban foglalkozni, mivel úgy véltem, ezen a téren nálunk elkopott a lendület és a figyelem az évek során. Idén már úgy vágtunk neki a munkának, hogy a felnőtt szezonnal párhuzamosan teljes mellszélességgel elkezdtem a juniorokkal is dolgozni. Ezért aztán fájó szívvel, de el kellett búcsúznom a felnőtt defense-től. Az utánpótlás csapatunk célja, hogy feltöltsük a keretet a szezonig, és stabil résztvevői legyünk a junior bajnokságnak, melyben folyamatos fejlődést szeretnénk elérni – avatott be Kovács Zoltán. Arról is szó esett, hogy igyekeznek az iskolában is megszólítani a leendő gladiátorokat.

– Az országos toborzó előtt, a jelenlegi junior- és felnőtt keret néhány jétékosával (Cseh Donát, Bákai Bence, Kovács Ákos, Kovács Lajos, Kovács Lőrincz, Breznyiczkii Máté) a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumába jutottunk el. A vasárnapi toborzó után folytatjuk a középiskolák látogatását, a következő állomásunk a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum lesz. Mindezeket azért tesszük, mert fontosnak tartjuk a sportág népszerűsítését, hiszen ez a játék a fiatalok számára nagyon sok lehetőséget kínál. Ez az egyik legfizikálisabb csapatjáték, de egyben a legdemokratikusabb is, mivel minden testalkatú ember örömét lelheti benne, legyen az nagydarab, erős vagy kicsi és gyors. Reméljük, hogy ezen kezdeményezéseink révén új tehetségeket fedezhetünk fel, és hozzájárulhatunk a sportág hazai fejlődéséhez – vázolta a szakember.