Nincs megállás, robogunk tovább

A DEAC Gladiators idegenbeli győzelmével bejutott a rájátszásba.

Idegenbe látogattunk vasárnap a jászberényi Wolverines csapatához, a tét nem volt kisebb, mint az, hogy kiharcoljuk a rájátszásban való részvételt. A DEAC együttesében igyekezett mindenki tudatosítani magában, hogy nagyon komolyan kell venni a mérkőzést, hiszen senki nem szerette volna, ha hétvégén máris véget ér az idei felnőtt bajnokság.

Az ellenfél lényegében a Budapest Titans második számú csapata volt, ahol a HFL-ben eddig remekül szereplő Titánoktól több remek focista is játszik. Hibával kezdtek, de ezen viszonylag könnyen sikerült felülkerekedniük a debrecenieknek, és ezután egész meccsen dominálni támadóoldalon.

Ezen a találkozón is meglátszott a sok munka az irányító és az elkapók között. A meghatározó futójátékunkat felváltotta egy nagyon eredményes elkapójáték, és Demkó Balázs igazi karmesterként vezényelte végig a mérkőzést. Ennek eredményeképpen nagyon sokat volt fent a támadósor, a védelem pedig hozta a kötelezőt. Az ellenfél addig brillílozó futójátékát sikerült hatástalanítani, 12 ponton tartották ezt a támadósort, ami hatalmas teljesítménynek számít.

– Úgy érzem, beérett egy hosszadalmas munka gyümölcse, örülök, hogy ha utolsó pillanatban is, de bejutottunk a rájátszásba és elértük a minimális célt a szezonban. Eszünk ágában sincs megállni, meg szeretnénk mutatni, hogy igenis számolni kell velünk! – nyilatkozta Gyarmati Ottó csapatvezető, aki egyben a DEAC Gladiators játékosa is.

Az egyetemisták július első hétvégéjén Győrbe látogatnak a Győr Sharks csapatához, ahol a tét az elődöntőbe jutás lesz.

A DEAC Gladiators immáron a TikTok-on is fellelhető: https://www.tiktok.com/@gladiatorsfootball

Wolverines–DEAC Gladiators 12–20
Pontszerzőink: Vass Ferenc, Demkó Balázs, dr. Nagy Tamás 1-1 TD, Szabó Tamás 2 PT (Safety)