Oda a veretlenség, magabiztos miskolci győzelem

Hiába voltak biztató momentumai a DEAC Gladiatorsnek, a borsodi együttes már az első félidő végén érvénybe léptette a mercy rulet.

Egy jó erőkből álló és rutinos kerettel érkezett Nyírábrányba a Miskolc AFT, amely eddig minden idei meccsén minimum 42 pontot vitt. A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata szeretett volna meglepetést okozni, ám ez nem sikerült.

Már az első negyedben a borsodiak akarata érvényesült, hiszen Szalóki János elkapásával előnyhöz jutottak (0-7). Eztután ugyan Jónás Máté megszerezte Demkó Balázs átadását, de a Miskolc nem tudta kihasználni következő driveját. Egy futásnál ugyanis Charles Wort kezéből ütötték ki a labdát, amire Orosz Levente csapott le. Bár a Gladiators ezután közel járt ahhoz, hogy pontokat szerezzen, Jónás ismét lelopta a levegőből Demkó átadását. A vendégek következő akciósorozata viszont már nem maradt kihasználatlanul, Wort elkapása hozott újabb pontokat (0-14).

A borsodiak a következő játékrészben még jobban érvényesítették erőfölényüket és Wort punt returnje, valamint közeli futása után már négy labdabirtoklásnyi hátránya volt a DEAC-nak (0-28). A gladiátoroknak már ekkor voltak biztató momentumai, hiszen Roman Boguslawskyi futásait érezhetően nehezen védekezte le a Miskolc. A DEAC első TD-jét pedig igazi csapatmunka előzte meg. Az ukrán running back szépen lopta a yardokat, majd Horai Krisztián elkapása 2 yardra hozta a gladiátorokat a pontszerző területtől. Onnan pedig Boguslawskyi bevitte a labdát az end zone-ba (6-28). A végét a borsodiak ismét megnyomták és a sérülésből visszatért Fenyvesi Csaba két elkapott TD-vel érvénybe léptette a mercy rulet (6-42), ami azt jelentette, hogy a mérkőzés hátralevő része futóórával ment le.

A harmadik negyedtől az idő már gyorsabban telt. A DEAC játékosai becsülettel küzdöttek, de a miskolci védelem állta a sarat. Román Dávid kaphatott volna jó labdákat, de Funák Flórián többször is blokkolta az átadásokat. A hazai védelemben Mihalik György egy interceptionnel jelentkezett a mérkőzésen, ám drivejait a gladiátorok továbbra sem tudták kihasználni. Az utolsó játékrészben Matheus Nobre futása ért még pontokat a borsodiaknak (6-49). Erre válasz nem érkezett a cívisvárosiaktól, bár a második félidőben jól teljesítő Gréczy Balázsnak voltak szép futásai, illetve Cseh Donát is jelentkezett pár jó elkapással. Összességében az együttes becsülettel mehetett le a pályáról, mert voltak emlékezetes momentumai, de a mérkőzésen kiderült, hogy miért bajnokaspiráns a Miskolc. A DEAC offensében Roman Boguslawskyi futójátéka mellett a Vitaly Melnyket is soraiban tudó támadófal nyújtott még kiemelkedőt, mivel az egész találkozón nem tudta a vendég védelem Demkó Balázst sackelni.

„Úgy gondolom, hogy egy erős és rutinos csapattól kaptunk ki. Ettől függetlenül a srácok lelkesen játszottak, motiváltan készültek erre a párharcra, és érezhető volt, hogy mindenki szívét-lelkét kitette a pályára. Büszkék lehetünk a játékosokra annak ellenére, hogy azért voltak hibáink. Most viszont ki kell tisztítani a fejeket, mert két nagyon fontos meccs vár ránk, ahol már a rájátszásba jutás lesz a tét” – értékelte a találkozót Gyarmati Ottó, a gladiátorok vezetőedzője.

A DEAC Gladiators idei utolsó hazai alapszakaszi meccsét június 13-án, vasárnap játssza a Budapest Cowbells 2 ellen, amelyen akár egy újabb lépéssel közelebb kerülhetnek a rájátszáshoz a gladiátorok.

Fotók: Bellon Bíborka

DEAC Gladiators – Miskolc AFT 6-49 (0-14, 6-28, 0-0, 0-7)
Pontszerzők: Roman Boguslawskyi 1 TD, illetve Charles Wort 3 TD, Fenyvesi Csaba 2 TD, Matheus Nobre, Szalóki János 1-1 TD, Jónás Máté 7 XP