Rövidzárlat az utolsó negyedben, nincs meg az első bajnoki siker

A negyedik játékrészig még volt esélye a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának, hogy fordítson.

A Blue Bowl Cupban elért siker után jó hangulatban várhatta a Guardians elleni bajnoki folytatást a meccs előtt még nyeretlen DEAC Gladiators. Az újonc szegediek otthonában szerette volna megtörni a rossz Divízió I-es sorozatot a cívisvárosi gárda.

Bár a hazaiak egy futással vezetéshez jutottak, mégis sikerült zárkózniuk a debrecenieknek Damien Thompson félpályánál is hosszabb megiramodásával (7-6). A folytatásban mindkét oldalon a védelmek domináns teljesítménye volt a középpontban. A második negyedben egy mezőnygóllal négy pontra növelték az előnyüket az őrzők, de Vas Ferenc egy hárompontossal ismét minimálisra csökkentette a DEAC hátrányát a szünetre (10-9).

A harmadik játékrészben a támadósor sokat hibázott, az irányító Demkó Balázs is rossz napot fogott ki. Többek között egy eladott labdáját is kihasználva szerzett TD-t a Guardians, így már két labdabirtoklásnyi előnyük volt a szegedieknek az utolsó játékrészre fordulva (24-9). Itt viszont érezhető volt, hogy kezdett megcsappani az önbizalom. A hazaiak ugyanis két TD-vel indították a negyedet, amellyel már gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés végkimenetele (38-9). Széles Olivér elkapásával ugyan volt válasza a DEAC-nak, de két újabb touchdownnal magabiztossá vált a Guardians-siker (55-15)

„Immár két meccsen a háromból, erős kezdés után nem tudtuk a kezdeti lendületet megtartani és pontokra váltani. A végén viszont három labdabirtoklásnyi hátrányban az idő szorításával, nagyon kifáradt védelemmel kockáztatnunk kellett és így már csak a szépítés sikerült” – értékelt Molnár Gábor támadó edző.

A DEAC Gladiators legközelebb május 14-én, szombaton 15 órától a Szombathely Crusherst fogadja a Gyulai István Atlétikai Stadionban.

Fotó: Bellon Bíborka

Guardians – DEAC Gladiators 55-15 (7-6, 3-3, 14-0, 27-6)
Gladiators pontszerzők: Damien Thompson, Széles Olivér 1-1 TD, Vas Ferenc 1 FG