Sikerült megtalálni a célközönséget

Jó fizikai adottságokkal rendelkező érdeklődők vettek részt a DEAC Gladiators toborzóján.

Toborzót tartott a DEAC Gladiators amerikai futballcsapata vasárnap délután a Dóczy utcai Sportcampus műfüves pályáján. Az előző napokkal ellentétben tegnap már kegyes volt az időjárás a szabadtéri programokhoz, és remek hangulatú eseményen vehettek részt a sportág iránt érdeklődők.

– Egy toborzó szervezésének kezdete mindig jóval korábban kezdődik, mint azt a többség gondolná. A lehetséges célközönséget már a középiskolai testnevelés órákon meg kell fogni, és a hirdetésekkel időben szükséges tájékoztatni az embereket. Nem mellesleg, a pálya lefoglalása és az időbeni ütközések elhárítása is nélkülözhetetlen egy gördülékony toborzóhoz – árulta el Ábrán Szabolcs, a DEAC Galdiators egyik trénere. – A korábbiakhoz képest ezúttal valamivel kisebb volt az érdeklődés, viszont a célközönséget sikerült megtalálnunk: mindenki jó fizikai adottságokkal rendelkezik, mondhatni rövid alapozást követően bevethető – fogalmazott az edző.

Mint Szabolcs elmondta, egy ilyen eseménynek az utánpótlás-nevelés és a posztok, főleg a hiányposztok feltöltése a legfőbb hozadéka. Emellett az új játékosok plusz motivációt is hoznak a gárdába, ezáltal inspirálva a jelenlegi csapattagokat.

Mint Ábrán Szabolcstól megtudtuk, a Glads – az edzőkkel egyetértésben – önerőből kíván építkezni az elkövetkező években, ezért most új igazolásokat nem terveznek. – A felnőtt szezon rájátszásában sem szeretnénk már ezen változtatni, majd a junior szezonra fókuszálunk ezt követően – zárta gondolatait a tréner.