Toborzót tartanak a gladiátorok

A 15 és 19 év közötti fiatalokat várja kiemelten a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata, de bárki kortól, testalkattól függetlenül részt vehet az eseményen.

Egyre nagyobb a beoltottak száma, így Magyarország legyőzte a koronavírus-járvány harmadik hullámát és az emberek ismét visszatérhetnek a megszokott életükhöz. A pandémia sok sportklubnak okozott nehézségeket, így az amerikai futballnak is. A DEAC Gladiators jövője az utánpótlásban is rejlik. Így a cívisvárosiak tagtoborzót tartanak a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban június 6-án, amelyre a 15 és 19 év közötti fiatalokat várják főként. Azonban kortól, testalkattól függetlenül bárki részt vehet a try-outon.

 

Az eseményen külön posztspecifikus gyakorlatokkal készülnek az edzők és a játékosok. A kilátogatók egy tesztsorozaton vesznek majd részt, amelyen a fizikai állapotukat és a mozgáskoordinációjukat is felmérik majd a sportágat megismerni vágyóknak. Minden résztvevő sportolásra alkalmas öltözetben jelenjen meg, stoplis-, vagy sportcipő ajánlott. És természetesen az együttes várja a fiatal sportolókat is, akik az ország egyik legerősebb utánpótlásbázisnak a részei lehetnek!

A tagtoborzó június 6-án, vasárnap 16 órától lesz a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportközpontjának műfüves pályáján. Az esemény után az érdeklődők megtekinthetik a gladiátorok edzését.

Fotó: Bellon Bíborka
Grafika: Kovács Zoltán