Törekedni a szép hazai búcsúra

A DEAC Gladiators a Tatabánya Mustangsot látja vendégül idei utolsó debreceni meccsén.

A Szombathely Crushers elleni vereség gyakorlatilag biztossá tette, hogy a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapat már nem juthat a playoffba. A cívisvárosiak ezek után pedig arra törekedhetnek, hogy szépen fejezzék be a szezont a hazai közönség előtt.

Ezt a Tatabánya Mustangs ellen szeretnék megtenni, akikkel egyébként először találkoznak felnőtt szinten a gladiátorok. Viszont nem lesz könnyű dolguk vasárnap, hiszen a zúzók elleni mérkőzés vezéráldozatokkal járt, többek között Demkó Balázs (QB) és Tóth Attila (DL) is sérülést szenvedett. Jó hír, hogy mindketten tudtak edzésmunkát végezni ezen a héten, de még így is kérdéses a szereplésük. Az eddig döcögő és görcsös játékot azonban talán a nyugodtság válthatja fel ezen a hétvégén. Bár a rájátszásról lemondhat a Gladiators, de minden bizonnyal megszerezné első győzelmét a bajnokság idei kiírásában.

A Tatabánya Mustangs évek óta remekül építkezik, amelynek eredménye, hogy a bányászvárosiak visszajutottak a Divízió I-be. Korábban még Tatán volt a franchise. Az az alakulat egykoron másodosztályú elődöntőt is játszott. Zahovay Ádám keze munkája mindig meglátszódott a musztángokon, hiszen folyamatosan látványos támadójátékot tudott produkálni, amelynek egyik erőssége a passzjáték. Így egyértelműen egy kellemetlen ellenféllel néz szembe majd a Gladiators vasárnap.

„A Tatabánya évek óta remekül építkezik, folyamatosan fejlődik a támadósoruk, ami többek között Zahovay Ádám munkáját is dicséri. 2021-ben érezhető is volt, hogy megugrották a Divízió I-es szintet. Az eddigi meccseik alapján látható volt, hogy fizikálisan még fejlődniük kell. Szerintem ezen a téren tudunk majd feléjük kerekedni a vasárnapi találkozón” – vezette fel a mérkőzést Molnár Gábor offense edző.

A DEAC Gladiators – Tatabánya Mustangs összecsapás május 29-én, vasárnap 15 órakor kezdődik a Böszörményi úti Campus Agrár-pályáján. A mérkőzést élőben közvetíti a Sportstream.

Fotók: Bellon Bíborka