Új hadvezére lesz a gladiátoroknak

Ty Rogers személyében új vezetőedző irányításával kezdi a januári felkészülési időszakot a DEAC Gladiators.

Évről évre előre lép a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata. 2021-ben a felnőttegyüttes a legjobb eredményét érte el Divízió I-es harmadik helyével, amióta a DEAC égisze alatt működik. Ezúttal a jövő építését figyelembe véve jelentős erősítést hajtott végre a Gladiators a szakmai stábban.

Ennek első lépése egy új vezetőedző kinevezése. Ty Rogers személyében olyan amerikai szakember érkezett a cívisvárosi csapathoz, akire már hosszú ideje szükség volt. A 42 éves texasi tréner ugyanis a támadóegység koordinálását végzi majd főként. Egyik kiemelt szakterülete a támadófal képzése, azonban az offense minden egységével foglalkozott már, és a védelem felkészítésében is jelentős tapasztalata van.

Ty Rogersnek – amellett, hogy jelentős középiskolai edzői rutinja van – már egyetemi csapatnál is dolgozott, köztük a Missouri állambeli Southwest Baptist University együttesénél. Ezen kívül európai tapasztalattal is rendelkezik, hiszen 2009-ben az abban az évben megalakult jeruzsálemi Judean Rebels (ma Beit Shemesh Rebels) vezetőedzője lett, irányításával a gárda a 2010-es bajnokságban az elődöntőig jutott. Akkoriban pedig egy olyan csapatnak tette le az alapjait, amely később háromszor is izraeli bajnok lett.

Az amerikai szakember január elején, a felkészülés kezdetekor csatlakozik majd a DEAC Gladiatorshöz, ahol szeretne egy erős csapatot felépíteni, és amellyel a közeljövőben szép sikereket érne el.

– Nagyon izgatottan várom már, hogy a csapattal lehessek– emelte ki Ty Rogers. – Ez egy olyan lehetőség számomra, amire már régóta vártam, hiszen visszatérhetek Európába edzőként, és segíthetek egy együttesnek abban, hogy fejlődhessen. Szeretném, ha a csapategység még erősebb lenne az eddigieknél, és jó kapcsolatot szeretnék kiépíteni a játékosokkal. Az egyik legfontosabb feladatunk az lesz, hogy a gyorsaságunkat és az erőnket növeljük. Ezen kívül a srácoknak meg kell érteniük, hogyan fejlesszék készségeiket annak érdekében, hogy még jobb amerikaifutballisták legyenek!

Ty Rogers érkezésével Gyarmati Ottó is marad a csapatnál játékosként, illetve jelentős segítséget vállal az együttes háttérmunkájában. A DEAC Gladiators edzői stábjában és keretében újabb változások várhatók, amelyről majd a szakosztály tájékoztatja a szurkolókat.

Fotók: Ty Rogers biztosította