Újabb győzelem, jöhet a rájátszás!

Fölényesen nyert a Glads a Steelers ellen, és készülhet a debreceni elődöntőre.

Tovább folytatta menetelését a MAFSZ Divízió II-ben a DEAC Gladiators amerikai futballcsapata, ugyanis negyedik bajnokiját is megnyerte, ezúttal hazai pályán. A cívisvárosiak a kassai Steelers együttesét fogadták a Dóczy utcai Sportcampuson, és meggyőző játékkal 42–0-ra diadalmaskodtak.

– Az történt, amire számítottunk, rendkívül fizikális és küzdelmes találkozót vívtunk a Kassával, bár a végeredmény mást sejtet – értékelte a meccset Ábrán Szabolcs vezetőedző. – Nagyon kemény ellenfél érkezett hozzánk, ám viszonylag kevesen tudtak elutazni a kassaiak közül, ezért a második félidőben már érezhető volt a fáradtság a játékukon. Kitűnő csapat a Steelers, ezért is nagyon értékes a győzelmünk. Azt kívánom a kassaiaknak, hogy ők is bekerüljenek a rájátszásba, s akkor valószínűleg ismét össze tudunk majd csapni velük – fogalmazott a tréner, aki szót ejtett a közelgő playoffról is.

– A tegnapi mérkőzéstől függetlenül, már egy meccsel korábban megnyertük a Divízió II-t, ezért a rájátszás elődöntőjét hazai pályán vívhatjuk, amelyet július 14-én vasárnap rendezünk. Az ellenfelünk vagy a Győr Sharks II vagy a Cassovia Steelers lesz, attól függően, hogy két hét múlva mit fognak játszani egymás ellen.

MAFSZ Divízió II

DEAC Gladiators–Cassovia Steelers 42–0 (14–0, 6–0, 6–0, 16–0)

Fotó: Szolnoki László