Folyamatos fejlődésen megy keresztül a DAK-DEAC

A Debreceni Asztalitenisz Klub-DEAC 2016-os indulása óta félszáz főre nőtt a pingpongozók száma.

A járvány enyhülésével az asztaliteniszedző központban is újraindult a munka. A klub alapítása óta elért eredményekről, a jelen legi helyzetről és a jövőbeli elképzelésekről Horovitz Tamás elnök beszélt a Naplónak.

Négy évvel ezelőtt sportbarátokkal és elkötelezett asztalitenisz kedvelőkkel közösen indítottuk el az egyesületet azzal a céllal, hogy egy olyan kiemelkedő asztaliteniszéletet alakítsunk ki a városban, amely országos szinten is felveszi a versenyt más klubokkal. Ehhez alapfeltétel volt egy olyan pingpongterem létrehozása, ahol egész napos sportolási lehetőséget kaphatnak az arra vágyók. Ezt a Nagyerdei Stadionban tudtuk megalkotni, a Debreceni Egyetem nagy mértékű beruházási támogatásával, illetve a kormány és a Magyar Asztalitenisz Szövetség segítségével – emelte ki a klub elnöke.

Horovitz Tamás az egyesület jelenéről és jövőjéről is megosztotta gondolatait. – Amatőrök, profik és utánpótláskorú játékosok is látogatják a klub edzéseit. DAK-DEAC néven első osztályú férfi és női asztaliteniszcsapattal is rendelkezünk. Pár év alatt több utánpótlásjátékos is csatlakozott hozzánk, akiket később szeretnénk a felnőttcsapatba is beépíteni. Biztató jel lehet, hogy a tankerülettel közösen minden általános iskola harmadikos osztálya ellátogat hozzánk minimum egyszer egy évben, testnevelésóra keretében. A jövőben pedig a Nagykárolyi Diákklubbal együttműködve fogunk még többet tenni az utánpótlásért. A profikat is beleértve mintegy ötvenfős létszámmal rendelkezünk jelenleg, amely egy ekkora létesítménynél optimális. Magam is sokáig pingpongoztam, és bátran állíthatom, a hatévestől a nyolcvanéves korosztályig mindenki számára élvezetes élményt nyújthat az asztalitenisz – tette hozzá az elnök.

HBN