Második helyen végeztek a lányok az országos bajnokságon

Szombaton Gyöngyösön rendezték a Cheerstars Magyar Cheerleading Bajnokságot, amelyen a Debreceni Egyetem csapata is indult. A lányok ezúttal is ügyesek voltak, és az ezüstérmet szerezték meg az ELTE mögött.

Nem vagyunk csalódottak, hiszen nem sok ponttal előzött meg minket az aranyérmes csapat – fogalmazott Ócs Adrienn, a DEAC cheerleaders edzője. – Büszke vagyok a lányokra, hiszen a maximumot nyújtották mind a versenyen, mind pedig az felkészülés során. Nagyon sokat fejlődött a csapat, ezt szerencsére a pontozólap is tükrözte, és több edzőtől is pozitív visszajelzéseket kaptunk, ami megtisztelő számunkra. Ha ilyen ütemben haladunk, elképzelhető, hogy a következő versenyen már mi állunk fel a dobogó legfelső fokára. Nem állunk le, nyáron is lesznek fellépéseink, és reméljük, hogy szeptembertől minden visszatér a régi kerékvágásba” – zárta Ócs Adrienn.

A tegnapi megmérettetés egyik célja korábban az is lett volna, hogy a csapatok indulási jogot szerezzenek az Európa-bajnokságra, amit azonban idén nem rendeznek meg a vírushelyzet miatt. Jövőre ugyanakkor Görögországban pótolják a kontinensviadalt, amelyre decemberben, egy újabb versenyen lehet kivívni a részvételt.