Megérte a sok munka: kiváló helyezéseket értek el a DEAC cheerleaderei

Tegnap a Debreceni Egyetem pomponlányai két versenyen is részt vettek senior freestyle pom team kategóriában, és mindkettőn remekül teljesítettek.

Mozgalmas napjuk volt vasárnap a DEAC cheerleadereinek, hiszen két versenyen is részt vettek Budapesten. A debreceni lányok délelőtt az ELTE Spring Open országos bajnokságon mutathatták be koreográfiájukat, amivel a második helyen sikerült végezniük a megérdemelten győztes Eötvös Loránd Tudományegyetem együttese mögött.

Évek óta nem kaptunk ilyen magas pontszámot és ilyen kedves szavakat a pontozói lapokon, ami óriási megtiszteltetés volt, főleg úgy, hogy a zsűritagok között tisztelhettük a sportág amerikai bíróját, Tony Hodges-t is – számolt be a DEAC Cheerleaders vezetőedzője, Ócs Adrienn.

A pozitív visszacsatolás megadta a löketet a délutáni MEFOB-ra. Ezen a versenyen évek óta a felsőoktatási intézmények vesznek részt cheerleading és performance cheerleading szakágban.

A mieink újult erővel, immár a hibákat kiküszöbölve álltak ismét a zsűri elé az Eszterházy Károly Egyetem csapata ellen. Az EKE pomponlányai évek óta maguk mögé parancsolják a mieinket, ám ezúttal másképpen alakult: az aranyérmet a debreceni lányok nyakába akasztották.

Mondanom sem kell, milyen érzés volt és mekkora boldogságot jelentett számunkra, amikor meghallottuk, hogy a DEAC Cheerleaders végzett az első helyen – tekintett vissza az örömteli pillanatokra Ócs Adrienn. – Potyogni kezdtek a könnyeim, mérhetetlen büszkeség töltött el. Körbenéztem a csapattársaimon, a barátnőimen, a kis családomon és mindenki sírt az örömtől. Szavak nélkül is ugyanarra gondoltunk: hogy több mint fél év munkája, szorgalma, kitartása, az a rengeteg edzés, a lila foltos térdek és a sebes lábfejek mind meghozták a gyümölcsüket. Szavakba sem tudom önteni, mennyit jelent ez az aranyérem a csapatnak, és nekem is mekkora megtiszteltetés, hiszen ez a második évem edzőként, és a második versenykoreográfiám” – zárta a csapat edzője.

A DEAC cheerleaderei nem állnak meg, folytatják a felkészülést, hiszen május 22-én újabb versenyen, a Cheerstars magyar bajnokságon indulnak. Ez egy rendkívül fontos megmérettetés, hiszen itt lesz lehetőség megszerezni a kvalifikációt a 2021-es olaszországi Európa-bajnokságra.