Amatőr dartsversenyek a DEAC-nál

Tizenkettedik alkalommal – 2023-ban először – rendezte meg a DEAC dartsszakosztálya a tehetségkutató amatőr versenyét.

Versenyeinket folyamatosan nagy érdeklődés övezte, ez március 16-án, csütörtökön sem volt másképp: 58 játékos választotta esti programjának szakosztályunkat.

A nevezőket 16 csoportba sorsoltuk, így három-, illetve négyfős csoportban folytatódott a játék. Minden csoportból három továbbjutó volt, így a 48-as főágra kvalifikálhatta magát, miszerint a csoportelsők előnyerők voltak.

A vegyes mezőnyt mi sem bizonyítja jobban: ritkán fordult elő az, hogy egy játékos címet tudott védeni (csak Makra Gábornak és Borsi Bencének sikerült), vagy az, hogy a következő versenyen újra dobogóra álljon. A csütörtöki versenyünk végeredménye az alábbiak szerint alakult:

1. Alföldi László
2. Gál Szabolcs
3. Márkus Márió
3. Teszenyi Tamás

Továbbá különdíjat – oklevelet – kapott Szilágyi Kristóf, aki a verseny egyetlen 180-as maximumát dobta.

A lebonyolításnak köszönhetően a szimpla kiszállós rendszerrel minden résztvevőnk tudott azonosulni (majdcsak a legjobb 8 mezőnyétől váltottunk dupla kiszállóra), így továbbra is várunk minden kezdő- és amatőr játékost, hogy kipróbálja magát ebben a sportban, versenykörülmények között. Erre legközelebb március 31-én pénteken lesz lehetősége, a XIII. DEAC Tehetségkutató amatőr dartsverseny keretei között.

K. P.