Eredményes hétvége hazai környezetben

Szombaton rendezték a Darts Liga kelet-magyarországi régiójának 5. fordulóját, amelynek ezúttal a DEAC dartsközpontja adott otthont.

A forduló előtt páros versennyel hangoltak a játékosok az egyéni küzdelmekre. A 15 páros nagy elánnal és elszántan vetette be magát a mérkőzésekbe. A lebonyolítás gördülékenyen zajlott, köszönhetően az újonnan alkalmazott tabletes rendszernek, ami a párharcok levezetése mellett statisztikai adatot is szolgáltatott dartsosainknak.

A döntő nagyon izgalmas mérkőzéseket hozott, aminek végén a Nagy Zoltán-Vecsei László (Golden Bulls) kettős 4-3-as győzelmet aratott az Aranyi Marcell-Kovács Patrik (DEAC) duó felett. A megosztott harmadik helyen a Nagy Ábel-Mirkó Antal (Golden Bulls) és a Mező Balázs-Támcsu Tamás páros végzett.

Ezután kezdetét vette a ligaforduló, amire összesen 32 nevezés érkezett. A játékosokat 4 fős csoportokba sorolták be, és 2 nyert legig tartó körmérkőzéseket követően az első két helyezett juthatott tovább az egyenes kieséses főtáblára.

A dartsmeccsek ezen szakaszában már 4 megnyert parti szükségeltetett a továbbjutáshoz. Mindenki koncentráltan és a tripla szektorokra fókuszálva próbálta minél inkább fogyasztani pontjait, ezáltal nagyon szoros és izgalmas találkozók alakultak ki. A legjobb 4 közé két DEAC-játékos is bejutott, és épp egymás ellen kerültek össze. Az Oláh Bence Attila-Vályi Attila rangadó a nap legmagasabb színvonalú találkozóját hozta. Előbbi 4-1-es győzelemmel, 77.97-es átlaggal jutott a döntőbe a 71.29-es ellenében. A másik ágról a DVTK játékosa, Kürti Áron jutott a fináléba. Itt az izgalmak már elmaradtak, a borsodi játékos 4-1-es győzelemmel nyerte meg a versenyt, míg Bence egy ezüstéremmel gazdagodott. A megosztott harmadik helyen Támcsu Tamás (Golden Bulls) és Vályi Attila(DEAC) végzett.

A Darts Liga kelet-magyarországi fordulójának következő állomása Miskolcon lesz, jövőhét pénteken.

Szűcs Levente