Eredményes nyitány az országos bajnokságon

Szombaton a KÖKI Terminálon rendezték a 2023-mas versenyév első nagy megmérettetését, a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 1. fordulóját. A férfiaknál 267 nevezés érkezett, míg a női mezőnyben 32-en regisztráltak. Szakosztályunkat 6 fővel képviseltettük, közülük legtovább Tihanyi Nikolett és Vályi Attila jutott.

A DEAC-os versenyzők közül Incze Éva Viktória a női mezőnyben az első körben, Filyó Tibor a másodikban, míg Kiss Imre és Kovács Patrik a harmadik körben esett ki. Tihanyi Nikolett első körös, 5-1 arányú győzelmét egy 5-3-mas siker követte. A tábladöntőben azonban nem jött ki a lépés, Cserpes Ágnes jutott tovább ellene, így dartsosunk az 5. helyen végzett.

Vályi Attila a 4. táblán kezdte a versenyt, ahol az első körben erőnyerőként abszolvált, majd 6-1 és 6-2 arányú győzelmével rögtön a tábladöntőben találta magát. Attila kezdett egyre jobban játszani, javuló tendenciája mutatta, hogy 6-2-es sikerével a legjobb 32-be jutott. Ott a 2015-2018-as évek steel magyar bajnoka, Székely Pál várt rá. Attila jobban kezdte a mérkőzést és rögtön meg tudott lépni, ehhez pedig hozzájárult az is, hogy ellenfele kezdését 4/4 alkalommal el tudta venni. Végül 6-2 arányban nyert 71,84-es körátlaggal.

A legjobb 16 mezőnyében a verseny első kiemeltjével, a tavalyi steel egyéni bajnokkal, Borbély Andrással került össze. Attila 3-0-lás előnyre tett szert a 6 nyert legig tartó küzdelem alatt, de végül Borbély fogást talált és már ő vezetett 5-4-re. Ekkor Attila, hogy hozza a saját kezdését, 272 pontról egy 180-as maximummal, majd 92-es kiszállójával 5-5-re egalizált. A döntő legben Borbély megtartotta saját kezdését, így végül ő jutott tovább a versenyen. A mérkőzés színvonalát mi sem mutatja jobban, hogy Attila 77,62-es körátlaggal és 85,06-os első 9 nyilával szemben legyőzője 77,39-es átlaggal múlta felül szakosztályunk játékosát. Vályi Attila így a 9. helyen zárt 267 főből.

Folytatás legközelebb, február 11-én!

K.P.